"Minst ett års avstängning med RF:s regler"

Med RF:s regelverk hade Simon Vasquez fått minst ett års avstängning. ”Men eftersom vi inte hade något regelverk på plats så kan vi inte stänga av honom”, säger Kent Persson i Svenska Padelförbundet styrelse.

Simon Vasqeuz slipper alltså straff och får istället en ”kraftig reprimand”. Men den 25 maj börjar padelförbundet använda Riksidrottsförbundets regelverk. Om detta hade tillämpats mot Vasquez hade utgången blivit en helt annan.

- Då hade vi haft ett minimistraff på ett års avstängning. Det hade kunnat bli upp till tio år, säger Kent Persson. Idrotten ser mycket allvarligt på när domare och funktionärer blir angripna eller påhoppade.

Kent Persson vill poängtera att padelförbundet ser mycket allvarligt på händelsen, men känner ändå att de inte kan ge Vasqeuz en avstängning, helt enkelt för att något sådant regelverk funnits på plats.

- Vi känner att vi landar rätt. Vi måste ju först tillta på vad vi har för regelverk att förhålla oss till. Vi har inte haft ett reglemente på plats hur vi ska tillämpa avstängningar. Och om vi zoomar ut måste vi som förbund agera på ett sätt som är rättssäkert för våra spelare. Det här är verkligen inte en process som vi tar lätt på, men hade vi stängt av honom hade vi brutit mot vårt reglemente.

Förbundet har pratat med Simon Vasquez och Kent Persson både tror och hoppas att det som förmedlats har gått fram.

- Att angripa en av förbundets funktionärer är något vi ser mycket allvarligt på. Det är en grov överträdelse. Vi hoppas att han förstår allvaret i vår reprimand.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk