MATCHi får in 200 miljoner för internationell satsning

Två riskkapitalbolag går in som delägare till MATCHi. Tillsammans satsar de 200 miljoner och målet är en stor internationell expansion.

MATCHi grundades av Daniel Ekman och har blivit en enorm succé som bokningsapp för inte minst padel. I dag har det göteborgsbaserade företaget ett 50-tal anställda och har expanderat snabbt sedan starten.

Till tidningen Dagens Industri säger Ekman att MATCHi fram till nu har varit självgående och hittills återinvesterat alla pengar i verksamheten, som i princip gått plus minus noll.

- Men mot slutet av 2020 fattade vi beslut om att göra en större satsning. Vi gick aldrig aktivt ut på marknaden och sökte kapital, men vi har fått mycket propåer genom åren”, säger Ekman till DI.

Han svarade åtta investerare att intresse fanns – och landade till slut i två: Verane och Sprints Capital.

Tillsammans går bolagen in med ungefär 200 miljoner kronor och blir därmed en betydande minoritetsägare. Målet är nu att MATCHi ska satsa stort internationellt.

- Vi har nått en mycket stark ställning i Norge, men även lanserat i andra länder som Danmark, Finland, Förenade Arabemiraten och Spanien, säger Ekman till DI.

MATCHi hoppas nu, med nya muskler, kunna expandera på allvar i Europa.

- Med Verdane och Sprints ska det bli verklighet. De har erfaranehet av att bygga internatiolla bolag, säger Ekman.

MATCHi har sedan starten fördubblat sina intäkter varje år. Målet är att den utvecklingen ska fortsätta.

- Jag tror att vi kommer att kunna växa organiskt till 100, 170 och 300 miljoner i omsättning under de kommande tre åren, säger Ekman till DI.

En stor del av framgången beror på den enorma padelboomen. MATCHi är marknadsledande som bokningsapp för sporten.

- Vi satasade tidigt på sporten och på den tiden var gigitala bokningssystem väldigt krångliga. MATCHi föddes mer av personlig frustration än av ekonomiska intressen.

Daniel Ekman kommer även efter affären vara fortsatt huvudägare och driva verksamheten tillsammans med Mattias Lundström, som var med och grundade bolaget.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk