Paquito långt ifrån formen - då var Europa chanslöst

Han var tänkt att vara det stora ankaret. Men Paquito var tyvärr långt ifrån formen och fick sluta den här lagmatchen som forehandspelare och statist.

Vi vet alla vad Paquito Navarro kan i sina bästa stunder. Men det börjar bli ett tag sedan vi fick se honom på toppen av sin förmåga. Hela WPT-säsongen ifjol och även i år har varit knackig och när han kom till Båstad för att bära Team Europe var det tyvärr en skugga av honom själv vi fick se.

Paquito försökte först i par med Uri Botello. Det blev fiasko. Han var lika chanslös när han parade ihop med talangen Arturo Coello. Det ser helt enkelt ut som om Paquito har tappat självförtroendet och blir därför alldeles för passiv i matcherna. 

Ändå fick han förtroendet att gå ut i par med Ale Galan för att besegra Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez för att hålla Europa kvar i lagmatchen.

Men redan efter några games var det Paquito som kostade för mycket. Hans lobbar var för korta, hans rörelser för passiva och när han till och med inte fick undan smashen rann första set snabbt iväg.

Då togs det radikala beslutet: att placera Paquito i forehandrutan som returnerare.

Det lyfte faktiskt laget. Med Galan i backhand gick det fortare och Paquito gjorde bra ifrån sig i sin ovana positition. Galan och Paquito gick upp till en 5-2-ledning.

Men när allt skulle avgöras var det ändå Paqutio som fallerade. Några enkla misstag gav break tillbaka och när väl Bela och Sanyo fick vittring släppte de inte taget.

Setet gick till tiebreak som Team America kunde vinna med 7-4.

Ska Rmavbild 2021 08 01 Kl 133322

Ett underbart engagemang i Team America under sista matchen. Foto: Johan Håkansson

Lagmatchen slutade 11-3 till Amerika och det berodde egentligen på två saker:

1) Paquito vann noll poäng åt Europa – samtidigt som Bela gick rent. Den europeiske stjärnan var kort sagt en enda stor besvikelse dessa dagar.

2) Europa hade, i avsaknad av Juan Lebron, för svaga forehandspelare.

Amerika hade en större bredd i truppen och hade det blivit en sista avgörande match hade de haft storspelare som Lamperti, Lima och Tapia att välja på. Europa stod där med Javi Ruiz och Juan Martin Diaz eller Miguel Yanguas.

Nu är första upplagan av den här lagmatchen över och den slutade med att Belasteguin fick duscha sina lagkompisar med champagne.

Padelfeber återkommer med en krönika om själva evenemanget. 

Ska Rmavbild 2021 08 01 Kl 133640

Team Americas coach Gustavo Maguirrian intervjuades efter segern av Jesper Hussfelt. Foto: Fanny Michaelsen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk