Caye om framgången på WPT: "Jag har längtat"

Två segrar i pre previa i Valencia. Då känner Cayetano Rocafort en äkta glädje. ”Det var så länge sedan jag spelade WPT – men det är verkligen här jag vill vara”, säger han.

Rocafort har parat ihop med José Carlos Gaspar, som numera bor i Stockholm. Därför kan vi se det som ett ”svensklag” som nu gör ett försök på WPT i Valencia. För Cayetano var det en speciell känsla.

- Jag har längtat efter WPT och var nervös. Jag har inte spelat WPT sedan jag gjorde det med Simon Vasquez i Marbella i mars förra året.

Han och Gaspar fick en riktigt tuff första runda där de vann knappt i skiljeset. Men i den andra omgången gick det lättare, 6-3, 6-2.

- Vi spelade bra. Tävlingen går inomhus och det är verkligen supersnabbt. Men det passar mig. Det är värre med värmen. Det är nästan 40 grader och det är svårt att koncentrera sig.

Ska Rmavbild 2021 07 04 Kl 205032Aday Santana väntar i nästa omgång.

I nästa omgång blir det ett riktigt kraftprov. Då ställs han mot storspelaren Aday Santana, som tillhört världens 30 bästa och bland annat spelat EM och VM för Spanien. I dag har han halkat ner till 66 plats.

- Jag vet inte varför han är i pre previa. Hans partner kan inte ha några poäng alls, säger Cayetano.

Vilket nästan stämmer. Diego Gil Batista är rankad 111, och paret är finalseedat i pre previa.

- Det är bara att gå in och göra vårt absolut bästa.

Hur ser du på framtiden? Du har spelat APT tidigare?

- Jag är verkligen motiverad nu. Jag har haft en del skador och personliga problem, men nu är jag fokuserad. Jag tror jag fortsätter med WPT. APT är bra, men det är fortfarande långt ifrån WPT. Sedan ska jag prioritera Sverige som alltid.

I morgon kliver även Daniel Windahl in i tävlingen i sin första tävling i par med Maty Marina. De står över pre previa och därför in direkt i previa.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk