Barre ska möta sina demoner i Vilshärad

Tillbaka till Vilshärad. Till platsen som förändrade allt. I morgon får Baharak Soleymani verklgen möta sina demoner. ”Jag minns allt som i går”, säger hon.

Baharak Soleymani var i sitt livs form. Bakom sig hade hon en brutalt tuff försäsong undere ledning av handbollsprofilen Claes Hellgren. När hon hoppade upp för att slå sin bandeja var allt ljust i horisonten och blicken var snarast riktad mot världseliten.

När hon landade var allt förändrat.

Knäet var trasigt och det var nog tur att ingen då berättade för henne att det skulle ta mer än ett år att bli helt återställd.

- Jag har faktiskt inte vågat göra det där hoppet sedan dess. Det är ett speciellt hopp där man trycker ifrån med vänstern och landar på vänstern. Kanske, kanske gjorde jag det hoppet mot Holland på EM, men jag är inte säker.

Det var alltså i juli förra året som Baharak Soleymani slet sönder yttre menisken. Platsen var Vilshärad – och det är dit hon nu har återvänt för att spela samma tävling.

- Det är mycket känslor, men jag mår ändå bra. Jag åkte hit redan i lördags och har spelat ett par träningsmatcher. Jag har dock inte varit inne på den banan där det hände. På ett sätt känns det som att det var i går – samtidigt känns det som om jag har dragits med den här skiten nu i flera år.

Att det ändå är ett stressmoment märkte ”Barre” tydligt.

- Jag hade glömt mina knäskydd och min mobilladdare. Och det har aldrig hänt. Jag är supernoga med allt. Men det var helt enkelt för mycket att återvända hit.

Nya skydd anlände dock idag så starten är inte i fara.

Det betyder att hon och Sofia Arvidsson kan gå in som favoriter för att vinna ytterligare en SPT. Paret har hittills vunnit samtliga i år.

Frågan är snarast var Barre ska spela. I SPT har hon spelat forehand, men på EM spelade hon backhand.

- Det är inte spikat i sten. Vi får se hur det känns för oss. Soffan har frågat mig vad som känns bäst.

Nu försöker Barre återuppta karriären fullt ut, den som avbröts så brutalt för ett år sedan och som ledde till panikgråt och ett uppsvullet knä.

- Mitt mål är att spela WPT i augusti i Malaga, men vi får se hur det blir. Juli är en extremt tuff månad. Vi hade EM. Nu är det SPT, sedan Fiskebäckskil och därefter Euro Finans. När det är klart tar jag ställning till framtiden.

Hur bra är du i dag jämfört med för ett år sedan?

- Jag var i mitt livs form. Jag har aldrig varit så stark och jag kände verkligen att jag flög fram på banan. Tyvärr är jag ännu långt därifrån. Men jag blir starkare och konditionen blir bättre. Knäet är visst 80 procent nu.

Först ska Barre besegra sina demoner i Vilshärad. Sedan får hon ta det vidare dag för dag för att så småningom bli helt återställd.

För visst vill vi alla se henne flyga på banan igen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk