Äntligen fick Girdo sin revansch: "Mitt spel duger"

Äntligen fick Amanda Girdo tvåla dit Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani. Då hyllade hon sin nya partner Nela Brito. ”Vilken underbar spelare hon är”.

 Girdo har inte den roligaste statistiken på slutet mot just Arvidsson och Soleymani. Det har blivit en del förluster på SPT i år och även i Fiskebäckskil förra veckan.

Men nu hade hon en racerbil vid sin sida.

Nela Brito har hunnit bli 41 år och har länge tillhört Argentinas bästa damspelare. I dag är hon rankad 50 i världen och det hon inte har upplevt på en padelbana är knappt värt att nämna.

En perfekt mentor och partner för 18-åriga Amanda Girdo.

- Hon är verkligen jättehärlig. Hon bidrar med kunskap och man vet alltid exakt var man har henne. Hon är på rätt plats hela tiden. Jag känner inte heller att jag måste vara den aggressiva hela tiden, jag får andas lite.

Girdo och Brito slog Arvidsson och Soleymani i två raka set – vilket utan tvekan var ett lyft för Girdo.

- Vi är ett par och det här är en vinst för mig också. Det är klart att självförtroendet går upp lite. Men jag går alltid in mot dom med tron att jag ska vinna.

En detalj: många spelare är rädda för Sofia Arvidssons backhand. Men inte du. Du spelar mot den och har sedan inte problem att ta den när den kommer?

- Den kommer ju ofta på samma ställe. Den kommer hårt men jag klarar det. Och jag vet om det. Jag känner inte att jag behöver ändra mitt spel mot henne. Det jag kan är bra nog. Att jag ska hålla på att slå ett slag som jag inte är bekväm med, det finns ingen anledning.

Girdo vann förra upplagan av Euro Finans och tror att hon har en riktigt bra chans att göra det igen.

- Ja, absolut kan vi göra det.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk