Ny previa väntar - och nu närmar sig Windahl topp 100

Bragden i Cordoba bara fortsätter. Daniel Windahl och Martin Andornio är klara för prevai. Och nu närmar sig svensken topp 100 på allvar. “Vilken kämpainsats”, sager WIndahl.

I går var paret ytterst nära att dra sig ur tävlingen redan efter en omgång. Andornino hade helt enkelt för ont i underarmen.

- Jag hade faktiskt redan börjat kolla på flygbiljetter, säger Windahl.

Men Andorninos fysio ville ändå att paret skulle ge det en chans och förklarade att det var en konstig skada som faktiskt skulle kunna börja kännas bättre bara paret vann ytterligare en match.

Så blev det. Windahl och Andornio vann en rysare i andra omgången och när de vaknade upp måndag morgon kändes underarmen klart mycket bättre.

Därmed visste de att de kunde göra en riktigt bra insats mot Enrique Goenaga och Miguel Gonzalez.

- Det var en riktig kämpainsats. Förhållandena var svåra. Det var kallt i hallen och glidiga glas. Smashen bet ingenting. Istället petade jag in bollen i sidoväggen i de svåra glasen.

Just att behärska svåra förhållanden är en sak som svensken utvecklat enormt på ett-två år, vilket är viktigt

- I år har säkert 70 procent av matcherna varit i svåra förhållanden. Det studsar fel, det är alltid något. I dag gör vi det jäkla bra. Vi ändrar taktik flera gånger och vips kommer breaket till slut. För vi var väldigt stabila i egen serve.

Windahl vill verkligen hylla sin argentinska partner.

- Martin gör ett sånt jäkla jobb. Han springer på allt och får in varenda boll.

Nu väntar previa i kväll då paret ställs mot Ernesto Moreno och Facundo Dominguez, rankade 65 och 84 i världen.

Samtidigt fortsätter Windahl att samla på sig viktiga WPT-poäng och närmar sig nu på allvar topp 100. Före tävlingen var han 116 i världen.

- Jag har ju inga poäng att försvara så poängen fortsätter ticka in.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk