Efter beslutet: toppspelare hotar att bojkotta SM

Förbundets beslut att tillåta utländska spelare på SM har väckt starka reaktioner. Nu hotar en rad toppspelare med att bojkotta SM om beslutet inte ändras.

Det var i onsdags som förbundet via mejl meddelade att det nu var fritt fram för utländska medborgare att spela SM. Kraven var dock att man ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år – samt att partnern är svensk medborgare.

I praktiken öppnade det upp för paret Simon Vasquez och Cayetano Rocafort – som också anmälde sig till SM bara minuterna senare.

Förbundet gick, med stor överraskning, ut med sin ändring när endast fyra dagar återstod av anmälningstiden – med bara drygt två veckor kvar till SM i Kungälv.

Det här har fått många spelare att reagera kraftfullt.

Enligt vad Padelfeber erfar har en mängd svenska toppspelare nu gått ihop och skrivit ett skarpt brev till förbundet.

I korthet ska brevet gå ut på att förbundet måste ångra sitt beslut – annars kommer i princip hela den svenska eliten på herrsidan att stå över SM.

- Det är en stor uppslutning. Nästan alla herrspelare har skrivit under, säger en källa.

Padelfeber har varit i kontakt med några spelare. Ingen vill i nuläget uttala sig i frågan.

- Vi är besvikna och det stämmer att vi pratat ihop oss. Du får återkomma i morgon så kanske vi kan berätta mer, säger en toppspelare.

Padelfeber har dock inte sett brevet och vet därför inte exakt vad det innehåller. Men enligt flera av varandra oberoende personer så är det ett direkt krav att SM ska förbli en tävling för svenska medborgare.

Återstår att se om Svenska Padelförbundet ändrar sitt beslut – eller om spelarna ändrar sig efter en dialog med förbundet.

Helt klart är i alla fall att situationen är allvarlig.

Läs också: Att ändra reglerna nu är helt enkelt inte seriöst

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk