2024 ska han ta över padelvärlden och konkurrera ut WPT

Redan 2024 kan World Padel Tour vara historia. Stormrika Nasser Al-Khelaifi tänker ta över padelvärlden. Enligt spanska tidningen Marca är alla planer redan klara.

Marca kallar det för ”en bomb” och det är väl bara att hålla med. Enligt tidningen så väntar bara PSG-ägaren Nasser på att WPT:s kontrakt med spelarna ska gå ut i december 2023. Sedan finns det ingenting som kan stoppa honom.

Enligt tidningen är planerna redan klara: redan nästa år och 2023 kommer Nasser att arrangera tio turneringar, men 2024 ska han trycka på gasen och arrangera 30 tävlingar med en helt ny nivå på prispengar och på så sätt konkurrera ut World Padel Tour.

Marca har uppgifter som säger att det relativt nystartade spelarfacket, med Ale Galan som ordförande, har fört samtal med Nasser Al-Khelaifi.

Planerna är dessutom synkade med det internationella förbundet FIP. Marca skriver att de närmaste dagarna kommer att bli helt avgörande för vilka olika tourer som det finns plats för i framtiden.

WPT startar den 22 februari i år i Miami och det kan mycket väl vara så att den berömda touren går in på sin näst sista säsong.

Så ser i alla fall Nassers plan ut. Det blir onekligen en spännande tid framöver.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk