Vilshärad vinnare: "Jag blir tårögd av lycka"

Vilshärad röstas fram till Sveriges läckraste utomhuspadel. Samtidigt kämpar anläggningen för sin existens.

Den starka känsloyttringen kräver sin förklaring. Som många känner till är situationen för just Vilshärad minst sagt speciell.

För ett år sedan spelades det World Padel Tour där.

Nu röstas anläggningen fram till Sveriges läckraste utomhuspadel. Vilshärad vann finalen mot Kneippbyn på Gotland i överlägsen stil. 

Och om två veckor ska det skrivas historia på nytt, då Sveriges första utomhus-SPT avgörs i Vilshärad.

Allt detta parallellt med att det vilar ett högst reellt hot om att all padel måste försvinna.

Ska Rmavbild 2020 07 10 Kl 094921Om en dryg vecka avgörs Swedish Padel Open här i Vilshärad. Sedan hotas anläggningen av nedläggning. 

Vilshärad för en tvåfrontskamp för sin överlevnad – dels mot Halmstad kommun och dels mot Länsstyrelsen.

Det pågår processer, beslut har överklagats, jurister är inkopplade – men det kan alltså bli så att Sveriges finaste utomhuspadel måste lägga ner sin verksamhet i år.

Ska Rmavbild 2020 07 10 Kl 094913

Per Boström - ägare till Vilshärad - för en kamp mot både kommunen och Länsstyrelsen.

- I normala fall hade det känts bra att vinna, men nu känns det verkligen extra bra. Ända sedan vi öppnade stället 2007 har vi känt att gästerna älskar stället och den stämning som är här. Vi har alltid behandlat alla lika. Ingen har ens kunnat boka bord. Det är så vi har velat ha det, säger Per Boström.

Padelfeber har tidigare skrivit om Vilshärads kamp för överlevnad och Per Boström hoppas att den här utmärkelsen kan ha en betydelse i kampen.

-  Jag hoppas verkligen det. Vi lever ju ändå i en demokrati och någonstans borde folkets vilja i förlängningen spela roll. Vi har försökt förklara för kommunen hur stort padel är och att Vilshärad är bra för Halmstad.

Vilshärad får fira denna seger en stund – men sedan väntar en betydligt viktigare kamp. Faktiskt en kamp för att överleva.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk