Mardröm för arrangören - många spelare har insjuknat

Premier Padel i Venezuela har blivit en mardröm. Ett magvirus härjar, vilket har däckat flera spelare, tränare och funktionärer har drabbats av ett magvirus.

I går och i natt var det stundtals otäcka scener i Puerto Cabello i Venezuela. Mitt under en bollduell skönk till exempel Lucas Campagnolo ihop mitt på banan.

Han och och partnern Chozas tvingades bryta mötet mot Jon Sanz och Coki Nieto.

Men det var långt ifrån det enda paret som drabbades.

Momo Gonzalez och Juan Lebron försökte – men tvingades bryta sin match i andra set mot Ayats/Guerrero.

Mike Yanguas och Javi Garrido drog sig ur tävlingen – vilket gjorde att kvallaget Augsburger/Liibak fick platsen i kvartsfinalen.

Även lag på damsidan har smittats av magviruset. Regerande Premier Padel-mästarna Claudia Jensen och Jessica Castello kom aldrig till spel i åttondelsfinalen

 och det är fullt möjligt att fler lag kommer att drabbas längre fram. Exakt hur många spelare som insjuknat vet vi inte – men många får tydligen läkarvård.

Det här är naturligtvis en smärre katastrof för arrangörerna och det visar bara att det inte var det smartaste att lägga en tävling i Venezuela, som lider av extrem fattigdom.

Dessutom är värmen olidlig. Flera spelare har i princip vacklat runt på banan med över 30 grader i skuggan, vilket kan ge temperaturer på upp till 60 grader inne i buren. I går såg vi hur Arturo Coello såg helt apatisk ut på banan. Om det var värmen eller viruset som var orsaken är dock oklart.

I dag inleds kvartsfinalerna och det återstår att se om fler lag tvingas avbryta tävlingen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk