Här är årets mest intressanta par

Massor av nya spännande par väntar på World Padel Tour. Johan Håkansson rankar de mest intressanta paren 2019.

Skriver dessa rader på flygplatsen i Luleå. Ett första stopp i Stockholm för att sedan tidigt i morgon bitti sätta mig på flyget ner till Malaga och sedan vidare Marbella.

WPT-säsongen har smygstartat med kval på Real Padel Club, men sparkar nu igång med full kraft och det var nog länge sedan jag såg fram emot en säsong så mycket som denna.

Varför?

Alla nykomponerade par på herrsidan som ruskar om förutsättningarna totalt och gör allt ovisst, åtminstone till en början.

Det är i princip bara tungviktarna Bela/Lima och Maxi/Sanyo som kör vidare. Resten tyckte att det var hög tid att testa nytt och det tackar åtminstone jag för.

Jag ska rada upp de lag jag tycker är allra mest intressanta.

 

1) Paquito Navarro/Juan Lebron

Här tror jag alla ser potentialen och inser att detta kan vara blivande världsettor om dessa hetlevrade och excentriska kan få ihop det rent kemimässigt. Sedan återstår att se om Juan Lebron klarar av att mäta sig som forehandspelare mot de allra bästa i världen.

Det har läckt ut lite filmer från försäsongens träningsmatcher och de båda onekligen gott. Den talang detta lag besitter är nästan löjlig och jag tror att Paquito och Lebron är redo redan nu att åstadkomma riktigt stor padel.

De är rankade på samma sida som Bela och Lima, vilket är en trolig semifinal.

 

2) Juan Martin Diaz/Augustin Tapia

En fantastisk kombination. JMD har hunnit bli 44 år, han har upplevt allt som går att uppleva som padelspelare och sjunger nu på karriärens sista vers. Han väljer att göra det som partner till världspadelns kronjuvel. Argentinaren Tapia har hunnit bli 20 år, han börjar bli vuxen nu och jag är helt säker på att han redan kan skaka om precis vilket lag som helst.

Lottningen gör att JMD och Tapia går mot Bela och Lima redan i andra omgången. Den matchen kommer jag absolut inte att missa.

 

3) Stupaczuk/Mati Diaz

Egentligen ett helt logiskt par. Stupa ville varva upp efter ett par säsonger bredvid Cristian Gutierrez. Nu får han en rörligare försvarsspelare vid sin sida, dock inte med samma sagolika begåvning. Men det gör att Stupa slipper ta 85 procent av banan… Nu kan han lita mer på sin partner och fokusera mer på sin diagonal. Det blir onekligen spännande att se. Paret har kapacitet att vinna titlar i år, men jag tror även att det kan bli några riktiga bakslag.

Tuff lottning i Marbella, där de går mot världsettorna Maxi/Sanyo redan i kvart.

 

4) Ale Galan/Juan Mieres

Här kan det hända grejer. Två klasspelare som om de får ihop det borde kunna utmana om titlar. Galan har tagit steg varje år och borde nu vara redo att visa att han är en av världens absolut bästa backhandspelare. Mieres har fått ännu ett år som forehandspelare.

Men om bitarna inte är på plats kan de åka ut redan i någon av de första omgångarna. Chingotto/Tello i en andra runda är inte lätt.

 Ska Rmavbild 2019 03 19 Kl 124800Ale Galan - nu tillsammans med Juan Mieres.

 

5) Lamperti/Capra

Ett lag jag faktiskt inte tror på ett dugg, men Lamperti är ju Lamperti och måste givetvis vara med på listan. Varför jag inte tror på paret? För att Lamperti måste få vara sheriff för att vara bra – men nu spelar han med en vänsterhänt och det är liksom upplagt för trubbel.

Lamperti kommer att sno Capras smashar, det kommer att bli frustration och problem. Dessutom är inte Capra en nog bra försvarsspelare. Det kan bli en mycket jobbig säsong för silverräven.

Ska Rmavbild 2019 03 19 Kl 124735Padelfeber spår en tung säsong för silverräven Lamperti.

 

Även på damsidan blir det oerhört ovisst. Dels på grund av att en av tvillingsystrarna Sanchez Alayeta är skadad.

Men även här har vi ett par nya par som vi alla väntar på att få se. Alejandra Salazar spelar denna säsong med Ariana Sanchez.

Marta Marrero lirar då med Marta Ortega.

En rak rockad som jag inte riktigt har förstått – men ombyte förnöjer väl? Här är jag mest tveksam till om Ortega håller samma klass som Salazar. På förhand känns det i alla fall som om Marrero bytt ner sig.

Ska Rmavbild 2019 03 19 Kl 124839Marta Marrero och Alejandra Salazar vann Masters tillsammans och gick sedan skilda vägar. Padelfeber tror att det var Marrero som bytte ner sig.

 

Jag insåg även att jag aldrig någonsin sett tvillingsystrarna spela med någon annan än sin syrra. Nu ska Majo Sanchez Alayeta spela tillsammans med Delfina Brea Senesi, en argentisk 20-årig tjej rankad 20 i världen. Det blir spännande att se.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk