Padelgymnasiet testar redan till hösten

Först nästa år startar padelgymnasiet i Båstad på allvar. Men redan nu till hösten kör en testverksamhet igång med fyra elever. " Vi ska skapa en produkt som gör att eleverna VILL gå här", säger rektorn Andreas Karlsson.

Padelfeber har tidigare skrivit om padelgymnasiet i Båstad. Sedan dess har Skolverket godkänt en ansökan (skedde i juni) vilket betyder att padelgymnasieutbildningen får full status som godkänd idrottsutbildning och är juridiskt förankrad.

Skolverket har godkänt 24 platser, vilket innebär en antagning på åtta elever per årskull.

Starten blir hösten 2019, men redan nu ska utbildningen tjuvstarta och fyra elever är klara: spelare från Skåne och Göteborg.

- Vi för en diskussion med ytterligare några, säger Andreas Karlsson, som förklarar att första året blir provisoriskt och ett sätt att hitta rätt till den verkliga starten.

- Det här blir ett läroår. Vi vill tillsammans med padelförbundet kvalitetssäkra utbildningen. De har en kravspecificering hur utbildningen ska utformas och vi ska sedan motsvara kraven. Jag ser mig själv som förbundets redskap som ska följa det förbundet vill, säger rektor Andreas Karlsson.

Skolan har knutit Joel Björn till sig som tränare.

- Men helst vill vi ha två och ser allra helst att det är en manlig och en kvinnlig tränare, säger

En del av padelträningen kommer att ske på Norrvikens vackra utomhusbanor, strax utanför Båstad. Men av naturliga skäl behövs även inomhusbanor för utbildningen.

- Där har vi inte helt klart än. Första året blir det lite provisoriska lösningar, men skolan har ju minibussar och det är bara 30 minuter till Halmstad. Men till nästa år ska vi ha löst detta permanent, dock är inga kontrakt skrivna ännu.

Förutom padelträningen har skolan knytit till sig Pelle Bergentoft för fysträningen, som bland annat är ansvarig för det svenska Davis Cup-lagets träning.

Skolans mål är att hitta så bra padelspelare som möjligt och har därför en kontinuerlig diskussion med Sveriges största padeltalanger.

- Vi vill gärna visa upp oss. Att de som är nyfikna kommer hit och ser vad vi har att erbjuda. Och att de sedan frågar sig om detta kan vara något för just dom. Vårt mål är ju att de bästa verkligen VILL gå här, säger Andreas Karlsson.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk