Kampen om Stockholm

Inom kort väntas Zlatan personligen inviga sitt första padelzenter. Sedan väntar en rad stora etableringar i Stockholm. Padelfeber har tittat på vilken explosion som väntar huvudstaden under 2018.

Trots tre större padelcenters (PDL i Frihamnen, Padelverket i Älvsjö och Court1 i Nacka) råder en stor brist på padelbanor i Stockholm. Dessutom finns padel på en rad andra platser i huvudstaden.

Men nu är flera riktigt stora satsningar på gång och innan detta år är över kommer flera stora anläggningar att ha sparkat igång.

Padelfeber har tittat närmare på vad som väntar padeln i Stockholm. Det kommer att bli upp emot 30 nya banor under 2018, vilket lär spetsa konkurrensen rejält.

Zlatan Ibrahimovic 

Det mest spektakulära är naturligtvis Padel Zenter i Årsta, som backas upp av självaste Zlatan Ibrahimovic. Via sociala medier har vi kunnat se hur bygget har framskridit och att ett öppnande inte borde ligga för långt bort.

Enligt källor med god insyn i projektet beräknas Padel Zenter öppna någon gång runt månadsskiftet januari/februari. Det som lär styra vilken dag den stora invigningen blir av är Zlatan själv, eftersom målsättningen är att superstjärnan personligen ska närvara när hans första center öppnar.

Padel Zenter kommer att ha nio banor och en takhöjd på över tio meter.

Järfälla

Skaermavbild 2018 01 05 Kl 114344

Nästa satsning att öppna lär bli Järfälla Padel Club, som själva benämner sig bli en av norra Europas mest moderna padelanläggningar.

Järfälla är ett nybygge som får sex padelbanor med cirka tio meters takhöjd, plus squashbanor.

Järfälla Padel Club beräknas slå upp portarna i februari.

- Som planen ser ut nu öppnar vi vecka 6. Då är spelytorna klara. Men allt i hallen är färdigt, med lounge och cafeteria, först vid slutet av februari. Sedan måste vi få ett godkännande av brandingenjören och kommunen, säger ägaren Mikael Gavelin.

Är du orolig över den stora konkurrens som kommer råda i Stockholm?

- Nej, jag känner mig väldigt trygg. Vi ligger bra till geografiskt och ingen hall kommer att slå oss. Ingen är i närheten av den här kvaliteten. Vi har haft förmånen att kunna bygga nytt och ambitionen har varit att detta ska hålla i all framtid. Vi ska vara den modernaste anläggningen och vår vilja är att arrangera många tävlingar, säger Gavelin.

Tennisstjärnona

Skaermavbild 2018 01 05 Kl 120029

Nästa större padelanläggning i Stockholm att öppna är Good to great i Danderyd, en stor tennisakademi som leds av före detta världsspelarna Magnus Norman, Mikael Tillström och Niklas Kulti.

Även om fokus även i framtiden kommer att vara tennis satsar trion i år på padel och bygger sex nya banor, tre inomhus och tre utomhus.

Dessa planeras öppna under våren.

Nybygge i Haninge 

Skaermavbild 2018 01 05 Kl 113806

Till hösten öppnar även Actionpadel i Haninge, även det ett nybygge med sex inomhusbanor och två utomhusbanor. Takhöjden blir imponerande tolv meter, plus en stor restaurang med plats för 400 matgäster.

Denna hall planeras öppna i septeber/oktober.

Vad gör de andra? 

Dessutom kan vi absolut inte utesluta ännu fler etableringar under året. Enligt uppgifter till Padelfeber finns det pengastarka investerare som undersöker möjligheten att öppna fler hallar, även om inget beslut är taget.

Och vad tänker PDL göra? De som öppnade Stockholms första padelcenter och som växt i hela Sverige, tänker de nöja sig med sin befintliga anläggning i Frihamnen?

PDL:s vd Henrik Söderberg svarar lite kryptiskt när Padelfeber frågar:

- PDL kommer att befästa sin position som ledande aktör i både Stockholm och Sverige.

Vi lär få återkomma i det ämnet inom snar framtid.

Läs mer: Stockholms nästa storsatsning 

Läs mer: Så blir Stockholms nya padelcenter

Läs mer: Zlatan bekräftar - öppnar flera Padel Zenters

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk