Därför är Paquito så svår att träna emot

Paquito på besök. Då fick svenska eliten steppa upp rejält. Men det är inte enbart lätt att träna med världsstjärnan. Daniel Windahl förklarar varför.

Träningen vecka 3 har varit väldigt tuff, som ni kanske delvis har följt. Paquito Navarro var här i Helsingborg tillsammans med stora delar av de bästa svenska spelarna.

Det har varit mycket prat om just Paquito, vilket är fullt normalt och det ger ju bra PR för sporten och det ger grym träning för oss spelare.

 

Jag, Calle Knutsson och José Gaspar har ju fortfarande prioriterat fysen varje dag oavsett vem vi har spelat med på padelpasset. Att vi kom nedbrutna till padeln är det ingen hemlighet om men vi lär oss väldigt mycket av det och speciellt mot Paquito. I de lägena kan vi inte riktigt spela det här fysiska spelet (som vi svenskar är bra på) som är mitt spel, snabba bolldueller och hårda slag. Det som tar mycket energi av en. På så sätt blir det en väldigt bra lärdom. Vi blir ju tvingade att ta det lite lugnare och spela på marginaler.

Precis det känner jag har blivit bättre och exakt det har jag som mål det här året. Jag litar till 100 procent på min fys. Jag vet om att jag orkar mycket och att min ”motor” är väldigt stark. Men orkar jag ta rätt beslut varje padelpass?

Det jobbar jag och Andréas Johansson mycket med. I dag kan jag nog säga att jag börjar utveckla och även känna ett annat självförtroende som inte innefattar att kicka ut smashen eller något annat power slag. Utan mer kväva motståndaren som för övrigt Paquito är helt överjävlig på. Fick nog springa några mil de där matcherna mot honom.

Ska Rmavbild 2021 01 25 Kl 112950Träningsgänget: Windahl, Andréas Johansson, José Gaspar och Calle Knutsson.

Paquito spelar väldigt lätt och långsamt. Det ser lätt ut eftersom han rör sig rätt och inte tar ut sig till 100 procent. Det är sån han är men det är ändå det som gör att han är svår att spela mot. Snudd till nonchalant men ändå får du springa sjukt mycket. Han ”kväver” dig med sina lobbar och droppbollar.

Att få spela mot honom nu är ju bra för att se vart man står men att bygga upp en träning runt honom hade jag varit försiktig med. Jag ska förklara varför.

 

Paquito vill mest spela match och ”lira” vilket inte är fel. Men jag värdesätter enormt mycket den individuella träningen med Andréas. Att kunna prata igenom slagen och uppbyggnaden av poängen. Vapen och svagheter i lugn och ro. Sedan överföra det för att kunna utöva på match. Den här fördelningen mellan individuell träning och spel är viktig. För mycket av det ena eller andra är enligt mig inte rätt väg att gå, ja åtminstone inte för mig. Kanske funkar det för andra.

Men där skiljer sig Paquito, tycker jag.

Den månaden jag var med honom och Ramiro Choya i Madrid, var ett bra exempel på detta. När Paquito var med, var det mycket spel och ibland men ytterst sällan fick Ramiro korga honom. Sen är ju oftast Paquito, ”the king on the court” och blir prioriterad vilket är förståeligt. Men jag tror att han kan förlänga sin karriär om han hade tränat ”smartare”.

 

I mitt tycke tränar många av Sveriges bästa spelare (herrar och damer) hårdare än honom. Men även här är det en balansgång som är individuell. Det passar ju inte alla att köra 6-8 fyspass och 6-8 padelpass i veckan på en försäsong. Men jag tror verkligen att hade Paquito gjort det och gått in för den träningen hade han varit en HELT annan spelare (i en positiv bemärkelse).

Jag värdesätter givetvis att han tycker det är roligt eller iallafall ser det som inspiration för att ha det till nytta. Som sagt: balansgången är riktigt viktig. Ni förstår vart jag vill komma, haha.

Men det jag tar mig med från den veckan är också min första vinst mot just Paquito. Han har alltid vunnit oavsett hur vi spelat en match. Träningsmatch eller inte, jag och Calle fick vinna 2-1 i set mot honom. Det kan inte någon ta ifrån oss, oavsett hur taggad han var. Det är något en världsetta får leva med. Alla vill slå honom.

Givetvis skrivet med en liten glimt i ögat  😉

Vecka 4 är på gång av försäsongen och jag trivs verkligen med denna mängd träningen och slitet med teamet. Vi gästas av Sergio Beracierto som är en mycket kunnig padelguru. Återigen får vi en bra input och träning av en etablerad tränare. Vi hade även förmånen att ha Manu Martin på plats också.

 

Nu jävlar ”köttar” vi!!!!

Hörs snart igen

DW

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk