Vasquez och Montiel till semifinal i London

Här kommer en sen och härlig påsksmäll. Simon Vasquez och Alvaro Montiel är klara för semifinal i Londons FIP Rise efter en riktig holmgång.

Vasquez och Montiel vann under påskafton två matcher, varav åttondelen var enkel. Men i kvartsfinal mötte man det franska landslagsparet Maxime Moreau och Johan Bergeron, ett betydligt tuffare motstånd.

Ni som följer den internationella padeln minns kanske att just Bergeron var Vasquez partner under ett par säsonger, innan han tog ett break och sedan gjorde comeback på ny position som forehandspelare.

Fransoserna hade dessförinnan haft en riktig rysare mot två landsmän som de lyckades vinna med 7-6 i avgörande set.

Storsmasharen Montiel och Vasquez drog upp ett roligt och virvlande tempo i matchen, något som fransoserna inte hade något emot, vilket gav oss en riktigt rolig match att titta på. Det small ordentligt på den snabba banan, lagen vann varsitt set och i det avgörande var det dramatiskt.

Lagen följdes åt till 3-3 då Vasquez och Montiel två gånger lyckats hålla sin serve via golden point. Men då kom breaket för Vasquez och Montiel vilket gjorde Moreau så vansinnig att han hoppade upp och karatesparkade rakt in i stängslet.

Lagen höll sedan sina servar fram till 5-4, då Vasqez klev ut för att serva hem matchen. Det stod 30-30 - men då kunde de ta två raka poäng och säkra platsen i semifinalen.

I morgon väntar helspanskt motstånd i form av Sergi Guimet Bigas och Miguel Morales Domenech.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk