Blixtpadel - då flyger stjärnorna all världens väg i värmen

Frågan är vad som var den största chocken. Att Bela misslyckdes kapitalt i Argentina? Eller att två ungdomar med wild card ger Paquito ännu en förnedring?

Ja, man kan lugnt säga att det är action på andra sidan Atlanten. Sällan har det spelats snabbare padel än i värmen i La Rioja, nära bergen och den chilenska gränsen.

Det är rena blixtpadeln och ibland påminner spelet mer om flipper än om traditionell padel. Bollen flyger och far och spelarna har ett helsike att hinna med i svängarna.

De första som fick känna på hur svårt det är var självaste Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez. De kom från en succéartad turnering i långsamma förhållanden i Qatar och möttes av en virvelvind. Lucas Bergamini och Victor Ruiz slog ut det finalseedade paret direkt med 7-5, 6-3.

Sedan var det dags för ungdomen att charma en hel padelvärld.

Argentinarna Tino Libaak och Leo Augsburger fick ett wild card av arrangörerna – och snacka om att dom har tackat för förtroendet.

I första omgången slog de ut Silingo och Juan Martin Diaz i raka set – 6-4, 6-4.

Sedan väntade ett extremt revanschsuget par. Paquito Navrro och Juan Tello behövde efter sin bedrövliga säsongsinledning visa alla och sig själva att de faktiskt kan spela bra och vinna matcher.

Men det blev pannkaka igen. Paquito var tillbaka i forehandhörnet. De spelade absolut inte uselt – men när seten skulle avgöras vek de två stjärnorna ner sig. De orädda ungdomarna både vågade och vann med 6-4, 7-5.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk