Windahl efter succén: "Det här är en helt ny situation för mig"

Ett par timmar efter förlusten har den stora besvikelsen lagt sig. Nu berättar Daniel Windahl om ett helt nytt självförtroende inför en galet intensiv period – och om SMS:et från Juan Martin Diaz som verkligen värmde.

Windahl är ofta otröstlig efter förluster. Efter förlusten i dag var han extra knäckt. För han kände att det verkligen var nära en kvartsfinal på WPT.

- Jag mår aldrig bra efter en förlust, men nu ser jag snabbt ljusglimtarna. Det som slår mig är att Maxi Sanchez och Lucio Capra gör exakt samma match som i Malmö, men att vi nu hittade sätt att luckra upp dom, trots att de spelade nästan felfritt. Det är faktiskt galet bra gjort av oss.

I efterhand är det små saker som stör honom.

- Vi spelar otroligt bra när vi lyckas breaka dem flera gånger i andra set. Däremot gör vi sämre games när vi själva servar. Vi gick ner oss i beslutsfattandet.  

Windahl skrattar faktiskt till lite när han säger:

- Det här är ju en helt ny situation för mig. Världens åttonde bästa par skriker, pratar med domaren, slänger racket och visar frustration. Tidigare när jag mött dessa spelare har de varit så säkra på att vinna, men nu var det faktiskt fight. Det är jäkligt kul.

Windahl skiner upp och berättar att han efter matchen i går fick ett sms från Juan Martin Diaz.

- Han skrev att han var imponerad och att han vet hur hårt jag har tränat för det här. Han har alltid varit positiv till mig och stöttat mig.

Faktum är att Windahl och JMD möttes redan på EM 2017. Då spelade Windahl med Andreas Beer och det känns som att det var ett helt liv sedan, men det är faktiskt bara drygt fyra år sedan JMD inte ens orkade ta av sig överdragsjackan när han mötte svensken.

Är det något i efterhand som du stör dig på av förlusten?

- Ja, sista gamet. Där gör jag ett jäkla plattgame. Jag har tre givna lägen som jag missar. I övrigt är jag jäkligt nöjd med min insats. Det är lustigt, för det kändes riktigt dåligt inför den här tävlingen. Jag vilade mycket, men när jag väl spelade så kändes det dåligt. Nu sitter jag här med ett helt nytt självförtroendet.

Du hade också några dåliga overheads i början av matchen?

- Ja, men det berodde mest på att jag var osäker på var Maxi befann sig i banan. Jag vågade inte slå det slag jag ville slå. Men efter ett tag vågade jag dra igenom slaget och efter det kändes allt riktigt bra.

Det nya självförtroendet kommer verkligen väl till pass, för det som väntar Windahl nu är ett snudd på brutalt schema. Han sover hemma i Båstad i natt, men redan i morgon bitti flyger han till Rom för den andra Premier Padel för året. Sedan väntar i tät följd WPT-tävlingar i Marbella, Wien, Frankrike och Valladolid. Därefter är det SM. En tävling som nu Windahl och Vasquez lutar åt att spela.

- Det blir otroligt tufft. Men jag ser fram emot allt, sedan vet jag att känslan inte kommer att vara så här bra alltid.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk