Ny fullträff - Windahl och Solano klara för previafinal

Succén fortsätter. Daniel Winahl och José Solano är klara för previafinal. Men det hinder som återstår för att nå huvudturneringen är verkligen inte litet.

Succén fortsätter alltså för det nykomponerade paret Windahl/Solano. Ett par träningspass tillsammans var allt som behövdes för att kemi skulle uppstå både på och utanför banan.

I andra omgången av previa väntade det återförenade paret Adrian Blanco och Javi Martinez, rankade 56 och 71 på WPT. De som har koll på historien kanskeminns att det paret slog ut dåvarande världsettorna Sanyo Gutierrez och Maxi Sanchez i Båstad för några somrar sedan.

Första set var väldigt tight, där båda lagen med möda lyckades hålla sina servegames fram till 5-5.

Då lyckades Windahl och Solano hitta ett spel som gav det viktiga breaket fram till 6-5. Därefter kunde man utan större problem serva hem setet till 7-5.

Matchen fortsatte lika tufft och jämnt som i det första setet, men Windahl och Solano kunde kriga sig till nytt break, vilket gav perfekt medvind. De höll egen serve fram till 4-2 och var så nära som en golden point till att få ett dubbelbreak fram till 5-2 och i princip döda matchen.

Men den förlorade nyckelpoängen var inget som satte sig mentalt. Windahl och Solano höll sin serve fram till 5-3.
Vid 5-4 fick Windahl chansen att serva hem hela matchen. Men det blev nervöst. Lagen följdes åt till 30-30. Det kom att krävas en golden point - men den tog de till vara på.

En riktigt tung och meriterande seger för det nya paret.

I sista rundan väntar nu det toppseedade paret Juanlu Esbri, rankad 51, och Edu Alonso, rankad 42. Det laget imponerade oerhört på förmiddagen i Cascais när de avfärdade Christian Fuster och Pablo Garcia med 6-0, 6-2.

Windahl och Solano går in som klara underdogs i den matchen – men omöjlig uppgift är det absolut inte.

Matchen börjar 17.00 svensk tid. I potten ligger en plats i huvudturneringen där man i så fall får börja mot ett annat kvallag.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk