Ny seger - jakten på huvudturneringen går vidare

Ännu en seger för Daniel Windahl på WPT. Då är han nära ett stort mål. ”Vinner vi i eftermiddag är det första gången jag tar fyra segrar i en WPT”, säger han.

Windahl spelar WPT Challenger i Marbella, på samma plats som EM avgjordes. Han gör det med en tillfällig partner, en normal backhandspelare, argentinaren Exequiel Mourino, och trots att det inte fanns några större förväntningar har spelet fungerat riktigt bra.

I går tog sig paret igenom pre previa utan problem.

Och i dag klarade de ett riktigt bra test – då de besegrade Luis Ortega och Pablo Acevedo med 6-4 i avgörande set.

- Vi började skakigt och hade ingen bra plan. Vi var för ivriga i försvaret. Men sedan började vi lobba högt i mitten, varvat med låga slag, och väntade längre innan vi klev fram i försvaret.

I början försökte paret att attackera efter de flesta lobbar, men blev då istället överspelade.

Windahl vill passa på att hylla sin medspelare, som med minimala förberedelser lyckats lösa forehandrollen.

- Han är grymt mycket bättre än sin ranking (241) och har hanterat det jäkligt bra. Sedan ska han använda sina styrkor som backhandspelare: sin snabbhet och smash.

Hur högt värderar du det ni gjort hittills?

- Challenger är ju lättare. Men vi börjar närma oss det jag gjort tidigare. Slår vi ett bra par nu i eftermiddag så är det första gången jag vinner fyra matcher i en WPT-tävling.

Än har alla matcher spelats inomhus vid La Canada padelcenter, men skulle Windahl och Mourino nå huvudturneringen får de flytta utomhus – och då kan även publik se paret spela.

Men det återstår två svåra hinder innan dess.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk