Kaptenen: "Deras framtid är verkligen ljus"

Finalparen blev de väntade. Men det var två juniorer som verkligen var nära att stjäla showen. ”Deras framtid är verkligen ljus”, säger förbundskapten Mari Andersson.

16-åriga Tea Hylander och 18-åriga Maja Eriksson spelade sin andra tävling tillsammans och sin allra första A-klass. Då tog de sig hela vägen till semifinalen där de långa stunder spelade helt jämnt mot svenska mästarna Amanda Girdo och Anna Åkerberg.

Till sist fick de ge sig med 6-2, 6-4 – men någon besvikelse gick inte att hitta.

- Nej, vi är jättenöjda. Vi har gjort det vi kunde och det räckte inte riktigt till. Men det är såna här matcher som vi verkligen lär oss av, säger Maja Eriksson.

Båda tjejerna satsar stenhårt på padel. Två gånger i veckan tränar de vid Padel Crews akademi under Andréas Johansson och Fredric Bengtsson. Sedan blir det några pass till varje vecka.

- Vi har tränat hårt men eftersom vi aldrig fått tävla så har vi inte riktigt vetat hur vi har utvecklat, säger Tea Hylander.

Ska Rmavbild 2021 07 15 Kl 113907Tea Hylander och Maja Eriksson satsar stenhårt på att nå sina mål.

Nu vet de. Och de vet att de inte är särskilt långt efter de allra bästa i Sverige nu.

Vilket imponerade stort på förbundskapten Mari Andersson, som följde matchen från en solstol på några meters håll.

- Man ska ha stor respekt för att det är svårt när man inte har fått tävla på länge. Men Tea, Maja och flera andra har gjort det fantastiskt bra i helgen, säger Mari Andersson.

Framgången inspirerar bara ännu mer till att fortsätta satsa. På kort sikt vill de nå Sverigeeliten och utmana om landslagsplatser, men båda drömmer också om att flytta till Spanien.

- Målet är WPT. Det är ju det man drömmer om, säger Tea Hylander.

Nu blir damfinalen en härlig batalj mellan de två dominerande lagen i Sverige: drottningarna Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson mot Girdo och Åkerberg.

Matchen börjar 15.00.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk