PADELSKOLAN: Backhand efter bakvägg

Att slå en bra backhand efter bakvägg är svårt och ställer vissa krav. Padelskolan ger dig de tips du behöver.

När vi tittade på forehandslag efter bakvägg så nämndes att vilken teknik vi väljer beror på vilken höjd vi har läge att slå bollen ifrån. Vid möjlighet till bollträff högre än nätkant strävar vi efter ett slag som ger backspinn på bollen och som har en bollbana som går ”uppifrån och ner”.

 

Att tänka på när ni ser videon:
Låt racketen vila i den hand som du ej spelar med.
Rotera 90 grader och förbered racketen högt, något högre än bollen vid den tänkta träffpunkten och alltid framför kroppen.
Justera med fötterna för att hamna i en position där bollens högsta punkt efter returen från väggen är i höjd med ditt främre ben.

Del 4

Från läget där du förberett din sving med racket högt och din passiva hand stöttar så går du helt isär med händer och armar för att avsluta med bröstet utsträckt. Denna rörelse ger maximal styrka och balans till slaget.
Tyngd och tryck i slaget kommer till stor del från en rörelse framåt med kroppen. Lägg noga märke till hur fint Gabo (i detta fall) faller igenom i samband med bollträffen.


I slutet på filmen slås samma slag men med annorlunda riktning – mot den diagonala ytan. Som utgångspunkt skall ett tungt slag med bakspinn från bakvägg vara riktat mot mitten men en variation är ett löst slag diagonalt med så tvär vinkel som möjligt. Ge dig själv bästa förutsättningar genom samma förberedelser som är beskrivna ovan men stanna i sidled och träffa bollen så långt framför dig som möjligt.
Att se upp för oavsett riktning på slaget:
✔ Bollträff för nära kroppen
✔ Att man så kallat tappar handleden = Lös handled – håll alltid fast handled 90 graders vinkel mellan rack och arm.
✔ Svingen börjar för lågt och utförs enbart med armen – fall igenom med kroppen, otroligt viktigt för att pressa bollen nedåt. Bollbanan går då spikrakt fram och ofta en bit upp i bakväggen.

Stort lycka till och God Jul/Feliz Navidad från Padeltrainer!

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk