Tio saker att hålla ögonen på i helgen

Äntligen, äntligen drar tävlingssäsongen igång på allvar. Padelfeber listar tio högintressanta punkter inför helgens SPT-premiär i Örebro.

Årets första SPT är speciell på grund av coronapandemin. Endast åtta lag tillåts ställa upp i både herr- och damklassen. Inga andra klasser tillåts.

Å andra sidan har våra bästa spelare anmält sig, utan undantag. Det blir således det absolut bästa svensk padel kan ställa på benen som gör upp om dels äran, men även om den största prissumma som någonsin figurerat i SPT-sammanhang.

Vi går in i säsongen där en del intressant redan har hänt. Dels har vi i diverse inbjudningstävlingar fått se lyckade comebacker hos både Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani – men vi har också fått uppleva ett stort drama mellan Simon Vasquez och Cayetano Rocafort, det lag som totalt dominerade SPT ifjol med sex raka vinster.

Många olika ingångsvärden finns där, men nu är det äntligen dags och därför listar Padelfeber här tio saker som verkligen är värt att hålla ögonen på i helgen.

Ska Rmavbild 2021 02 26 Kl 154844

1) Rocafort och Vasquez.

Laget hade i princip utannonserat en splittring efter helgen, men har nu hittat tillbaka till varandra och känner en helt ny spelglädje. Kommer det synas på banan? Och räcker det till parets åttonde raka seger på SPT?

Rocafort och Vasquez måste ändå gälla som favoriter – men nu vet i alla fall svenska lag att paret går att besegra.

Ska Rmavbild 2021 02 26 Kl 154821

2) Kampen går vidare.

Hela denna säsong kommer bli en härlig kamp mellan två par på damsidan om vilket som är bäst. Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani vill såklart inta tronen – men det vill även Amanda Girdo och Anna Åkerberg.

Paren möttes i Kungsbacka för två veckor sedan. Då vann Arvidsson och Soleymani. Paren tippas mötas i final i helgen – vilket lag går segrande ur en sådan fight?

3) Daniel Windahls form.

Rapporter har sipprat ut under en tid från Helsingborg och de säger att Daniel Windahl ser bättre ut än någonsin. Den hårda träningen har börjat ge tydliga resultat – och nu är den stora frågan om han kan överföra det direkt till skarpa matchsituationer.

Även hans partner Calle Knutsson gör spännande framsteg i forehandpositionen. De svenska mästarna har fokus på WPT i år – men vill garanterat ta hem årets första SPT.

Ska Rmavbild 2021 02 26 Kl 155254

4) Smilla Lundgrens comeback.

För nästan 1,5 år sedan satt jag i Portugal och direktstreamade en match med min mobiltelefon. Plötsligt föll Smilla Lundgren ihop på banan. Det såg inte så allvarligt ut, men det var det. Korsbandet hade gått av och sedan dess har Lundgren fått ägna sig åt en mödosam rehabträning.

SPT i Örebro är faktiskt Smilla Lundgrens comeback. Hon får ett wild card tillsammans med talangen Tea Hylander och det ska bli väldigt spännande att se vad paret kan åstadkomma och vilken nivå Lundgren håller nu.

Ska Rmavbild 2021 02 26 Kl 154719

5) Bonfré och Stjern.

Tränar mer och bättre än tidigare, vilket visade sig omgående. Bonfré och Stjern skrev historia när de blev det första helsvenska laget som besegrade Rocafort och Vasquez – dessutom med imponerande spel. Får absolut gälla som första outsider i helgen, med en klar möjlighet att faktiskt gå hela vägen.

6) Emmie Ekdahls utvecklingskurva.

Emmie var en av de spelare som tog ett tydligt steg framåt förra säsongen, vilket nästan resulterade i ett SM-guld i par med Antonette Andersson. Nu spelar paret igen och det blir intressant att se hur nära de står de två stora favoriterna. Nyckeln är vilken nivå Ekdahl håller efter all träning med Dani Dios.

7) Jämnheten på herrsidan

Tittar man på de två poolerna i herrklassen så är det kvalitet så långt ögat når. Många duktiga spelare som inte ens får chansen att ställa upp i Örebro. Med golden point ökar dessutom chansen att det kan skrälla både här och där i helgen. Alla lag är kapabla till det, åtminstone i enstaka matcher.

8) Åsa Eriksson och Rebecca Nielsen.

Åsa Eriksson har letat en partner som hon kan nå resultat med och kanske har hon nu hittat denna i Rebecca Nielsen, som vann två SPT-titlar förra säsongen, då me spanjorskan Sara Ruiz.

Åsa håller naturligtvis inte samma klass som Ruiz – men kan paret hitta ett bra samspel så har vi absolut ännu ett slagkraftigt lag där. Allroundskickliga Åsa och hårtslående Rebecca är på pappret en fin kombination.

Ska Rmavbild 2021 02 26 Kl 154923

9) Big Bruno.

Johan Brunström och Anton Andersson tog sig hela vägen till SM-final. Det borde ha gett en hel del självförtroende, inte minst som lag.

Anton Andersson har fortsatt träna riktigt bra och det är ett lag som absolut inte går att räkna bort i helgen. Om banorna passar och formen är på plats kan det smälla och skrälla ordentligt.

10) Matilda och Ajla.

Ja, Hamlin och Behram måste med på den här listan. De hann komma tillbaka förra säsongen efter Ajlas barnafödande och visade stundtals klass. Nu har de bytt klubb och tränat bra i Göteborg med bland andra Antonette Andersson, Emmie Ekdahl och Dani Dios. Det blir klart intressant att se var laget befinner sig just nu.

Här är grupperna i helgen:

Herrar, grupp 1:

Rocafort/Vasquez

Andersson/Brunström

Persson/Schlyter

Arvidsson/Axelsson

Grupp2:

Windahl/Knutsson

Larsson/Figueroa

Bonfré/Stjern

Svensson/Falkenström

 

Damer, grupp 1:

Åkerberg/Girdo

Eriksson/Nielsen

Hylander/Lundgren

Örtevall/Cedermark

Grupp 2:

Andersson/Ekdahl

Arvidsson/Soleymani

Behram/Hamlin

Pettersson/Pihl

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk