En padelafton vacker som en saga

Tänk att vi fick uppleva detta: En WPT-final med Franco Stupazcuk på ena sidan nätet och Martin Di Nenno på den andra. Det är så poetiskt vackert.

Vi backar tiden fem-sex år. Då var Stupa och Di Nenno tonåringar, bara pojkar med hela framtiden framför sig. För att framtiden skulle tillhöra just dessa två, därom rådde det knappast någon tvekan.

De båda hade vunnit junior-VM och stod precis på gränsen till att få sina stora genombrott på World Padel Tour. De var argentinsk padels golden boys, den gyllene framtiden, med utseende, attityd och talang.

Ska Rmavbild 2021 09 12 Kl 205536Två coola talanger med hela framtiden framför sig. Men det skulle inte bli som det var tänkt.

Men sedan hände det som kom att förändra allt, en olycka som Padelfeber har skrivit om många gånger. Martin Di Nenno satt med i en bil som kraschade svårt i Buenos Aires i januari 2016. Vännen och juniorvärldsmästaren Elias Estrella avled, Di Nenno själv ådrog sig många, svåra och allvarliga skador, som krävde komplicerade operationer.

Ett par månader efter olyckan sa Di Nenno i en intervju att det bästa sättet att hedra Estrellas minne var att själv försöka återvända till padelbanan.

Men i ärlighetens namn var det inget som verkade troligt – åtminstone inte om vi pratar på proffsnivå. För Di Nenno handlade det istället om att försöka lära sig att gå.

Till en början var det tänkt att Stupa bara skulle spela ett kortare tag med brassen Jardim tills Di Nenno var tillbaka men av naturliga skäl tog Di Nenno och Stupas karriärer väldigt olika riktningar. Di Nenno slet på med operationer och rehabövningar på sjukhuset, samtidigt som han kunde se sin forne partner erövra världen. Stupa blev WPT:s rockstjärna och vann till och med tre titlar 2017 i par med Cristian Gutierrez.

Di Nenno skulle dock komma tillbaka, även om resan blev lång och mödosam. Förra året kom dock det stora genombrottet då han i par med Maxi Sanchez stormade mot världstoppen. Di Nennos spel var så imponerande att han inför årets säsong snappades upp av självaste Paquito.

Bara det var en vacker saga, men att Di Nenno skulle stå där en ljummen kväll i september, under Sardiniens stjärnhimmel, och få spela WPT-final mot just Stupa gör sagan ännu vackrare.

Om Di Nenno hade fått ta sin första WPT-titel just i kväll hade det varit fulländat, såklart.

Nu var det istället Alex Ruiz, denna perfekta ambassadör för padeln, som fick ta sitt livs första WPT-titel. Och han var utan tvekan bäst på banan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk