Padeln blev ett andningshål i en svår tid

Tomas Horvatic skriver väldigt personligt om vad padeln betytt för honom i en tid som varit väldigt jobbig.

Jag har inför detta inlägg tagit mig en ordentlig funderare över vad jag skall skriva om. Det finns många intressanta ämnen kring sporten padel. Det finns många olika infallsvinklar och många människor inom sporten som är värda en text.

Men denna gång så tänkte jag bli lite extra personlig. Kanske lite för personlig men för mig är det viktigt att vara "äkta" så att säga. Den Tomas som du som kompis, kund i hallen, läsare av blogg eller en ny bekantskap möter är äkta vara.

Jag som person försöker alltid visa min bästa version av mig själv. När man har ett jobb där man möter andra människor är det otroligt viktigt att man i sitt bemötande är glad, positiv och hjälpsam. Vilket jag vill påstå att jag alltid är när jag är i hallen. 

Jag har nu arbetat med padeln sen augusti 2021. Jag lämnade en anställning på ett stort och tryggt företag och gav mig ut i något som egentligen var en chansning. Där och då såg vi egentligen inga tecken på den utvecklingen vi ser just nu för vår kära padel. Men det fanns bakomliggande faktorer som gjorde att jag tog klivet bort från tryggheten. 

I min närmaste sfär så var inte allt längre som det brukade vara. En krånglig och svårlöst sjukdom dök upp i våra liv. Något som gjorde att jag inte längre var flyttbar, vilket som krävdes i det jobbet som jag hade. Med padeln kunde jag vara lite mer flexibel. Eller det var i alla fall tanken...

Så parallellt med att man gjorde sitt bästa med att driva en padelhall, som jag gjorde inledningsvis, så slogs man mot krafter som har visat sig vara svåra att slåss mot. Det händer något inom dig när någon som du älskar inte mår bra. Det är som att man hela tiden lever i ett vakuum. Det blir tungt att andas och hjärnan känns som kvicksand. Och det konstiga är att så fort man ser små tendenser på att måendet vänder så släpper de känslorna. Och det är väl egentligen tur att våra kroppar fungerar på det viset. Annars hade vi nog aldrig orkat med att kämpa när det verkligen krävs. 

Man har också lärt sig under dessa år som gått hur viktigt det är att omge sig med människor som har hjärtat på rätt ställe. För när det blåser som mest i livet så behöver man förståelse. En förståelse att man alltid kommer sätta familjen framför jobbet. Och att man visar stöd och empati! Och det är precis vad min nuvarande arbetsgivare och arbetskamrater gör. Jag vet att jag kan släppa allt när det behövs och det utan att någon lägger mer skuld på ens axlar. Och detta är jag så otroligt tacksam för. 

Så mitt i allt detta kaos så har padeln, som rubriken på inlägget lyder, varit mitt andningshål. I padeln känner jag mig trygg och det är jag som styr hur padeln skall få mig att känna. Här kan jag för en stund andas fritt. Och mitt i eländet får skratta och även om bara för en stund. Timmarna på banan med er kunder. Allt jobb kring aktiviteter och tävlingar ger så mycket tillbaka när vi ser hur ni trivs. 

Men det där vakuumet släpper inte helt. Mina tankar är varje sekund med mina nära och kära. 

Stressen över att allt just nu är en kamp är påfrestande. Jag jobbar halvtid och pluggar resterande. Och vem som helst kan ju förstå att det inte räcker så långt. Men ge upp, det gör vi aldrig! Jag har en familj där hemma som är mitt allt och vi är trygga ihop. Tillsammans skall vi vända på livet till det bättre igen. 

Och min padelfamilj är fantastisk den med! Alla ni som frågar hur vi mår, alla ni som visar att ni gillar det vi gör här på Borås Padelklubb, ni är guld värda. Hur länge eller hur denna resan ihop ser ut framåt vet vi inte just nu. I mina drömmar flera år till. Oavsett hur framtiden ser ut så kommer jag alltid vara tacksam för det bemötandet jag har fått. 

 Jag vill kunna livnära mig på denna fantastiska sport! Så jag tänker fortsätta drömma :)

För vi måste inse att alla vi, oavsett bakrund och förutsättningar går på denna jord tillsammans. Och det är vår förbannade uppgift att ta hand om varandra. 

Som ni kanske kan förstå så är padel väldigt viktigt för mig. 

Om du ser till ditt liv och din padel. Vad betyder padeln för dig? Om du verkligen tänker på det så kanske den har en viktigare roll i ditt liv än du tror!

Med vänlig hälsning

Tomas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk