Allt handlar om människorna

Tomas Horvatic radar upp människor han stött på via padeln - personer han så gärna vill hylla. För det är i slutändan kring människorna allt handlar om, de med det äkta hjärtat för sporten vi älskar.

Jag gjorde mitt intåg i padels värld vintern 2019. Då var sporten fortfarande ny i min del av landet. Visst det var många som spelade men sporten hade inte riktigt nått ut helt.
Vi höll till i en lokal som satt med ett rivningskontrakt, Poolhouse Padel. Knappt 6 meter i takhöjd, ruffiga lokaler och med smått sunkiga omklädningsrum.
På hallens centercourt saknades det under en längre period till och med en del av servelinjen. 

Men vet ni vad? Det gjorde inte ett endaste dugg. För vi som var där ville spela padel och vi ville hänga en stund med fina människor. Startade matchen 20.00 var man på plats redan klockan 18:30. Under den här perioden så mötte jag den första unika människan inom den här branschen. 

 

Göran Pettersson, en lokal entreprenör som har lyckats bra med sina projekt här i Borås. Han såg tidigt att detta skulle flyga och att det fanns pengar ett tjäna. Men det är inte pengar denna text skall handla om. Utan jag vill belysa de människor som jag har mött inom mina år inom padeln. Och jag vill framhäva och hylla dessa personer. Och vad de har gjort för mig och vad de faktiskt har tillfört till den svenska padeln. 

Jag var rätt snabb att se att det fanns något att bygga på i den här sporten. Intresset var stort, många hade möjlighet att spela på morgonen och lunchtid. Så jag startade upp den första upplagan av en företagsserie här i min hemstad Borås. Och vi började det hela hos Göran och i Poolhouse Padels lokaler. 

 

Det handlade inte om några ockerpriser utan Göran lät mig rulla igång och företagsserien tog sina första steg. Detta var i april 2020. Och till dags datum så lever faktiskt detta seriespel än idag. Under en period så drevs den av andra krafter här i stan. Men sen i augusti förra året har jag ett finger med i spelet igen.

Efter en genomförd träningsutbildning så fick jag lov att få upp mina timmar som tränare hos Göran. Så att utelämna honom i min historia inom sporten vore ren dårskap.

 

På grund av mitt engagemang i sporten upptäckte jag att det fanns en möjlighet att hjälpa andra att växa. Då kom jag i kontakt med Luis Alonso som drev Padel Nordics. Ett företag som hade agenturen för Enebe Padel. Ett spanskt anrikt märke. Luis som har varit länge inom padeln gav mig chansen att bli ambassadör och hjälpa märket att växa. Detta blev min stora chans att på riktigt kunna bidra till den svenska padelmarknaden. Och precis som med Göran så är Luis en kille med ett stort hjärta och en vilja att göra sitt bästa för den här fantastiska sporten.

 

Inte nog med att man mött en massa trevliga och drivna människor så har jag även träffat personer som jag idag ser som vänner. En del av dem håller jag rent av som vänner jag kommer ha för en lång tid framöver.

Christian Carlborg är just en sådan person. Den goa och glade göteborgaren som är mannen bakom Padelante, den svenska agenturen för Softee Padel. Kan inte helt minnas när vi möttes första gången men vet att vårat samarbete startade i februari 2021. Och vi har haft kontakten sen dess. Både på en professionellt nivå och på en privat nivå. Ni som har mött denna fantastiska herre under åren vet precis vad jag pratar om. Han är en unik och framför allt genuin person som gett sitt allt för denna sport. Mig kommer du inte bli av med, kompis!

 

Peter Andersson, mannen, myten och Youpadellegenden, är nästa person på min hyllningsresa. Vi har haft en sporadisk kontakt under dessa fyra år i padelns grepp. Men han är alltid lika trevlig, har alltid bemött mig med respekt och förståelse för mina frågor om hjälp med tävlingssponsring och även som köpande kund av hans produkter. Hyser en stor respekt för denna eminenta herre! Trevlig som få och går helt enkelt under rubriken Go Gubbe!

 

Det finns så många på min lista men inser ju begränsningarna på antal ord i en publicerad text. Men jag vill få med er allihopa.

Bröderna Bjerden som ligger bakom Swestarsport vill jag absolut inte glömma. Givetvis göteborgare, vad annars! Det är något med luften på västkusten som föder dessa fina människor. Vi möttes när deras företag var i sin linda. Efter en träff under bygget av den hall jag under en period hallchefade över ledde det till att vi köpte in deras produkter. I detta fall blev det bollar. Och att nu se hur deras business hela tiden växer och möts av lovord gör att man ler med hela kroppen! Så jäkla glad att se hur bra det går för er.

 

Anders, som är en av grundarna av Bird grepplindor. Även där har vi en person som ger hela sig i sin verksamhet. Alltid glad och trevlig. Likt Gunde har han en aura av att ingenting är omöjligt!

Jag fattar ju givetvis att det är en del av deras sätt för att få sina verksamheter att växa. Men det är skillnad på folk och folk. Alla de jag har nämt är kvar i branschen på grund av att de är just som de är. Deras gemensamma nämnare är att de ger sitt hjärta till sporten. Och det är faktiskt det som gör att de överlever. Att den överlever i en tid som är tuff för vår sport. Ni har min fulla respekt och jag hoppas att vi kan hänga ihop i många år framöver.

 

Men det finns ju fler personer som är värt att nämna. Personer som vi kan lägga i kategorin glädjespridare. De som är villiga att dra ett extra hårt lass för att glädja andra. Deras vinst är att se andra glada och nöjda. Jag tror att alla hallar har just en sådan person. I min hall och klubb heter denna herre Henrik Karlsson. En person som har skapat ett "monster" här i Borås. Med sin egna idé "Henrikano" har han på eget bevåg lyckats skapa en hype som vi egentligen inte har sett sen pandemins padel.

En helt vanlig americano men med en liten twist som kryddar till det. Fast det är inte det som är den avgörande faktorn. Utan det är personen Henrik som är nyckeln. Han är en så ödmjuk och genomsnäll person som får andra med sig. Hela Henrik utstrålar glädje, entusiasm och äkthet. Plus att allt sker med en liten jäkel bakom örat. Man kan liksom inte låta bli att gilla den där mannen!

 

Min chef, den gamle fotbollshjälten Mathias Svensson måste jag också nämna. Vi har Mathias i kategorin hallägare. Han valde att kliva in och hjälpa mig i en jobbig tid i mitt liv. En jobbig tid som fortfarande i allra högsta grad är aktuell. Men han visade att han tror på mig. Även om det kanske kostade honom mer än det smakade. Men i gengäld får han mitt engagemang till 100%. 

 

Tittar vi på media så är det framför allt via poddar, Instagram och Youtube som padeln har nått ut. Hjältar som Håkis, Jonzon, Hussfeldt, PP och Simon, Andreas Johanssons videor om padelträning. Och på senare tid även allas favoritclown Hami. Det jobb som ni gör och har gjort är så otroligt viktigt. Ni har brutit ny mark. Nyttjat ett "nytt" media för att nå ut.  Nu när våra vanliga medier är så otroligt tröga på att fånga upp den här sporten så är erat jobb så sjukt viktigt. Allt från analyser, intervjuer, videos och liverapporter från stridens hetta. Tack för allt ni gör för våran sport.

 

De personer som jag nämt i denna text finns över hela landet. Entrepenörer, hallägare, mediaprofiler, spelare osv osv. De som är villiga att göra det lilla extra. De som vill se att sporten skall växa och bli en naturlig del i vår vardag. Det är vår förbannade uppgift att stötta dessa. För vi tillsammans kommer hålla den här padelbåten flytande i en lång tid framöver.

Jag har säkert glöm av att nämna alla här. Men ni finns i mina tankar och ni hyllas också med denna text.

 

It´s all about the people! Utan alla er, utan alla er unika och utan alla genuina hallägare så hade inte den här sporten funnits. Vi hade inte sett en framtid utan er! 

Och jag lovar att jag inte glömt eldsjälarna. De som lägger sitt fokus på att ge föreingslivet luft och utvecklingsmöjligheter. Men misströsta inte. Dessa kommer få en helt egen bloggtext. 

Tack för att ni tog er tid att läsa denna lilla hyllnigstext!

Vi ses i nästa text

Med vänlig hälsning, Tomas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk