Padelpappans årskrönika

Det börjar bli en trevlig tradition nu att Padelpappan avslutar året med en tillbakablick i stort och smått. Varsågod, här kommer hans årskrönika för 2020.

2020 håller på att gå över till 2021. Det känns på många sätt efterlängtat. 2020 var ett väldigt annorlunda år.

 

Januari

Något börjar härja i Wuhan och det känns väldigt avlägset. Kobe Bryant omkommer oyckligt i en helikopterolycka. Nu spelas det otroligt mycket padel och även padelskola för barnen. Jag kämpar med returer och volley. Padelresa bokas i Spanien och ska få dela rum med Håkis samt återse en hel del från min förra padelresa till Barcelona. Även podden Padel Mundo ser dagens ljus och värmer i mörkret.

 

Februari

Atalanta tar emot Valencia den 19 februari på San Siro och matchen kallas Game Zero. Två dagar senare får Italien sitt första fall av corona och resten är historia. Bill Gates och hans fru satsar 100 miljoner dollar mot coronaviruset. Jag beställer hem en massa nya padeloutfits och tror jag ska bli bättre. Jag känner mig faktiskt bättre. Spelar en klassik match mot bröderna Strömqvist som jag haft svårt mot länge och inte vunnit ett set sen eldkvarn brann. Jag och Roger lyckas vinna två set och efter matchens sista boll då jag på sedvanligt maner sprungit ikapp en smash och lagt ner den i hörnet hoppar jag upp i Rogers famn av ren glädje. Det var inte igår man hade den känslan.

 

Mars

Guldbron anländer till Stockholm och börserna i New York gör sitt största ras sedan finanskrisen. Melodifestivalen i Danmark körs utan publik men Sverige kör med fullt blås. Fd Göteborgsspelaren Stefan Lindqvist lämnar oss i en otäck sjukdom alldeles för tidigt. Nytt racketmärke för mig och letandet efter nytt racket påbörjas. Man måste ge racket tid då man testar så man inte bara kör två timmar och sedan säljer racket vilket många verkar göra. Som vanligt blir det också en vecka i Sälen och då en veckas vila från spel. Nästa gång jag åker upp behöver jag har med mig sakerna för nu finns en hall där. Finns ju snart i varenda liten by i vårt avlånga land.

Ska Rmavbild 2020 12 31 Kl 103257

April

En personlig favorit, Adam Alsing, dör i covid-19. Nu börjar det kännas på riktigt. Joe Biden nomineras tills demokraternas kandidat till valet i USA. Boris Johnson insjuknar i corona. Får äran att spela kvällsturnering med de bästa i staden. Får spela ihop med plåsterpappan. Vi får inte riktigt ihop det och vinner knappt en match. Jag har en bit kvar tills jag kan mäta mig med de bästa i Västervik. 

Ska Rmavbild 2020 12 31 Kl 104052

Premiär med utepadel den 7 april. Det blåser helt sjukt mycket men kul var det. Gjorde även en tillfällig comeback i serien. Får se när jag återkommer för gott? Sveriges minsta padelhall har invigning och Daniel Windahl är på plats. Jag är där tidigt och får köra en del PT med Daniel. Han säger att jag blivit bättre. Hallen är superfin och jag har förärats med en stor vepa vilket gör mig väldigt glad. Mondogräset passar min defensiva spelstil.

 

Maj

Månaden inleds här med en stadsmatch mellan Skellefteå och Umeå. Som så många gånger förr vinner Skellefteå. Jag och Anton är två riktiga gruvarbetare som älskar att gräva i defensiven. Bolidengruvan som finns när Skellefteå var vår arbetsplats. Jag lyckas få en buff av Boliden som jag måste börja spela med. Inleder veckan med 7,5 timmes padel vilket är lite mycket men ack så roligt. 

20 maj inleds en traditon, Söndagspadeln där jag och Steffen spelar mot Roger och Ronnie 19:30. Vi kör typ varje söndag samma tid och samma plats. En riktig rolig batalj som man ser fram emot varje vecka. Avslutar månaden men en efterlängtad PT-tid med German Schafer. Kanske de roligaste 90 min detta året på banan. Afroamerikanen George Floyd dödas i samband med ett polisingripande och det blir våldsamma protester. Över fyra miljoner har nu åkt på viruset.

Ska Rmavbild 2020 12 31 Kl 104110

 

Juni

Startar upp månaden med en myskväll ihop med padelfotografen. Utepadel i solsken och lite öl på det. Ett underbart sätt att umgås. Fortsätter att spela 4-7 timmar i veckan och suget efter padel tar aldrig slut. Det börjar bli riktigt varmt i hallarna nu. Spelar mycket mer inne än ute. Äntligen anhålls en person för det hemska dubbelmordet i Linköping 2004. Utredningen av Olof Palme läggs ner efter utpekandet av Skandiamannen. Ian Holm som spelade Bilbo i Sagan om Ringen går bort.

 

Juli

Barnen får sommarlov och jag krigar vidare med spelet. Det börjar finnas kameror i hallarna så att man kan se sina matcher eller sända dem på Youtube. Mycket roligt och lärorikt att se sig själv spela. Inget resande norrut denna sommar så tyvärr, inga matcher mot grabbarna i Luleå eller familjen i Skellefteå. Dock finns Markus Keisu från Lule på besök och vi får till ett par matcher. Vi är obesegrade detta året. Inser mitt i semestern att jag kanske spelar för mycket padel så får priortera om och rätt för att skapa en bra balans i livet. Bulgarien och Kroatien är på väg in i Euron och Tyskland tar över ordförandeklubban i EU.

 

Augusti

Hallarna fortsätter vara stekheta och ibland är även jag stekhet på banan. Får besök från min vän Tobias från Uppsala som jag hängde med i Barcelona. Underbar denna padelvärld är. Vi får till ett par matcher vilket är bra för snart ska vi spela turnering ihop. Plåsterpappan och  jag spelar en klassik batalj där vi vände andra set underläge 5-0 till 7-5. I första set hade vi setboll emot men vann med 7-5 även det. Lobben börjar sitt som ett smäck och det är inte många som hamnar i bakglas. Presidentval i Vitryssland och en explosion i Beirut där över 5 000 skadades. Hans Cavalli Björkman och Dale Hawerchuk lämnar jordelivet.

 

September

Handelsbanken meddelar att de ska stänga 180 kontor men att kunderna kommer att känna att de får en bättre service och öven en miljon är nu döda i viruset. September blir månaden då jag för första gången tar ett set mot Loobas och Wiman. Ett steg på vägen och senare under året får jag även en seger.  Jag börjar nu närma mig toppen i staden. Dottern tar kilometermärket och dagen fortsätter med parpadel och sedan vinlunch på det. Deltar i ViaPlay padel open ihop med Tobias. Första tävlingen på två år och sjukt nervöst. Vi lyckas på något sätt gå till semi. Tävlingspadel är något helt annat än vanlig padel. De många matcherna sätter sig i kroppen och vi orkar inte i semin mot älskade bröderna Strömqvist.

 

Oktober

Månaden startar med PT med Simon Vasquez som jag kör ihop med Löthman. Vi nöter mycket volley och det är lite av min akilleshäl. Får många bra tips men detta kommer att ta tid att nöta in. Sjukt kul att få köra PT med så många trevliga, duktiga tränare. Returer måste sitta, så är det bara och man behöver inte slå bollen så hårt. Spelet går ner sig efter träningen men vänder upp igen mot slutet av månaden. Trump får corona och Stockholmsbörsen har nu hämtat tillbaka hela tappet från i våras. Personligen tycker jag det är mycket märkligt men vi får se vad som händer framöver.

 

Ska Rmavbild 2020 12 31 Kl 103845

November

Får återigen spela padel med Västerviks elit. Denna gång hänger jag med trots att jag får spela backhand. Jag börjar nu kunna spela på båda sidor rätt så bra. Formen är kanon och jag ser fram emot slutet av året. Jag köper ett par nya padelskor som jag har kollat på i flera år. 

Nya restriktioner kommer och jag tar beslut om padelpaus vilket är ett helvete till en början men abstinsen avtar sakta. Alla får göra som de vill och vad som känns bäst för dem. Jag vill prova mina skor och spela som vanligt. Vi får se när det blir. Presidentvalet i USA avgörs men det tar tid att avgöra vem som vinner. En av de största idrottsmännen någonsin, Diego Armando Maradona går bort. De flesta i padelsverige är ju så gamla att man kommer ihåg denna legend.

 

December

Lever på gamla minnen och köper en ny tröja. Restriktionerna verkar bli långdragna. Jag bryter min paus några gånger. Dumt, jag vet, men nu har jag gjort det. Oj vad man tappar i kvalitet och konditon men i första matchen efter uppehållet tar jag Loobas och Wiman. Nu har jag fått ned abstinensen. Planen var att köra fys och löpträna men har bara sprungit en gång. 

Kommer den nya pandemilagen att stänga våra padelcenter? Här i Västervik spelas det som aldrig förr men många säger att de spelar mindre ändå. Duplantis vinner bragdguldet och Zlatan gör ev comeback till EM.

//Gott nytt år från Padelpappan!

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk