Padelpappan: 2023 blev ett speciellt padelår

Padelpappan blickar tillbaka på 2023 - ett år som blev speciellt på många sätt.

Padelåret 2024 står för dörren och det har blivit dags att summera 2023. Aldrig tidigare har jag spelat så lite padel sedan jag fann den här underbara sporten, vilket hade sina orsaker.

Men vi tar det från början. Här är mitt år - månad för månad.

 

Januari

Kroatien kommer med i Euron, Nils van de Poel tar storslam på idrottsgalan och Sverige tar över som ordförandeland i Europeiskaa unionens råd. Själv inledde man året med 10 dagar utan padel och sedan var det dags för match i vår egna serie JKS Open. Som väntat stor torsk. Hanns med barnpadel samt en efterlängtad match ihop med mitt partygäng Dacke, Loobas och Wiström.

 

Februari 

Månaden startas upp med att USA skjuter ned en obemannad kinesisk ballong som siktats över USA. Beyoncé tar välförtjänt hem fyra priser vid årets Grammy Awards. Två jordbävningar sker i södra Turkiet. Hovrätten friar en 50 årig man för barnvåldtäkt efter otydlighet vad det 10 åriga brottsoffret menat med ordet snippa. Otroligt! På padelbanan inleddes månaden likt januari. Iskall på banan och storförlust igen i seriespelet. Padel med kidsen varvats med mixedpadel och jag fick dra till Sälen för att försöka återfå formen. Dock lite padel denna månaden.

Mars 

Det gungar rejält bland amerikanska affärsbanken Sillcon Valley Bank och även bland banker i Schweiz. Loreen vinner den svenska melodifestivalen och Sveriges riksdag godkänner Sveriges ansökan till Nato. Mars startade upp med två raka vinster och det blir mindre spel nu när jag har barnen varannan vecka. Tredje seriematchen blev klar förlust och jag hamnade i botten av tabellen. Ny säsong inleddes direkt och där blev det iallafall seger. I sista matchen för månaden ledde vi sista set 5-0. Tappade till 5-6 men lyckades vända till 9-7. Såna segrar är sköna.  Försvaret är fortsatt mitt bästa vapen i spelet.

 

April

Finland går med Nato och Donald Trump åtals i New York för 34! fall av bokföringsbrott. Sveriges ställföreträdande rikspolischef Mats Löving begravs. Samarbetet med Nox avslutas och nu får man stå på egna ben. Byter till mitt gamla Just Ten men tyvärr blir det sönderssmashat under året. En rolig form av häng som vi i serien gör att vi kör lagamericano ihop och ev tar en kall efter. Denna gång blev det torsk. Är ofta svag i denna spelform tyvärr. Padelhallen i Västervik som varit WAP går i konkurs så det blir en del spel i konkursboet. Det blev lite påskpadel men det bra spelet lyser med sin frånvaro. Att spela varannan vecka är inte bra för mig. Spelar tre seriematcher på kort tid men blir tre förluster tyvärr. Månaden avslutas med lite barnpadel ihop med barnens kusiner.

Maj

Kung Charles III blir kung i Storbritannien till slut. Tiomila går i Skellefteå och Erdogan lyckas vinna valet i Turkiet och allas vår Loreen vinner Eurovision. Lagamericano även i maj och fick äran att vara lagkapten och sätta ut lagen i varje match. Torsk med totalt 5 game och som vanligt vann jag knappt en match. Spelade en match där bollen tog i stolpen och vi slutade spela. Våra motståndare hävdar att den var i spel. Vi sa tvärt om. Tur att padel är så fin sport. Skickade frågan till Hawler Rabun som svarade direkt. Såklart hade vi fel…. Åkte med på Padelresa för andra året till Torre Del Mar med härliga gänget från Uppsala. Alltid så sjukt trevligt och kroppen bara skriker när man kommer efter alla timmar på banan men är samtidigt så lycklig. Kroppen behövde vila efter detta.

 

Juni 

Börssänkets SBB:s VD IIja Batljan avgår som VD. De höga räntorna pressar Fastighetsbolag hårt och många andra för den delen. Inflationen vill inte ge vika och det pratas hela tiden från USA:s centralbank FED att det kommer vara Higher for longer men det är bara att bita i. Zlatan avslutar karriären. Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin inleder ett väpnat uppror mot Ryssland men slutar sedan med att han mördas då hans plan skjuts ned.  En person omkommer efter en tragisk olycka på Gröna Lund. Spelar ingen padel förrän 17 juni. Spelade då drömpadel på backhandsidan och tog en klar 3-0 seger i JKS Open. Skulle det vända nu. Åker till Cypern en vecka med barnen. Kommer hem och då är förlusten där igen. Det börjar kännas att man är 47.

 

Juli

VM i fotboll för damer inleds i Australien och tjejerna tar hela Sverige till sina hjärtan under dessa veckor. Parlamentsval hålls i padellandet Spanien. Juli är den varmaste månaden som någonsin uppmätts globalt men det märks inte i Sverige då vi har mycket regn denna sommar. Det skulle ju bli som 2018. Barbie och Oppenheimer har premiär och vi får lära oss ordet Barbenheimer. Ny seger i på backhandssidan i serien och sedan direkt en seger till där det kändes om att jag spelade min bästa padel på ett år. Detta följdes upp av ytterligare en seger och jag börjar klättra i tabellen. 15 juli var det uteturnering i strålande sol i timmarna tre med boysen. En öl intogs efteråt och sedan var det dags för mig att parta lite med en kompis och detta slutade som många vet med ett fall som ledde till ett trasigt nyckelben och revbensfrakturer. Skulle jag kunna spela igen? Resten av juli spenderades i hemmet med mycket smärta och ett nyopererat nyckelben.

 

Augusti

Ett klipp på en utrotningshotad malabjörn på djurparken Hangzou i östra Kina sprids som en löpeld på sociala medier då den misstänks vara fejk. Skolan börjar och även de stora fotbollsligorna ute i Europa. Indien lyckas landa en rymdsond på månen. Ingen padel denna månad såklart men fick äran att coacha Dacke Wiström i en turnering i Vimmerby. Videslätt Padel måste ni besöka. En helt sjuk anläggning. Räckte dock inte till vinst men kul att i alla fall vara bredvid banan. Man ser rätt mycket när man kollar hur folk spelar. Kanske skulle behöva en coach men det har jag inte råd med.

 

September

Sanna Marin ersätts som partiledare i Finland. Översvämningar i Libyen där över 11000 omkommer. Våran kung firar 50 år på tronen. Vi har ett kraftigt jordskred i Stenungsund och E:6an blir avstängd. Nu är det rehab för hela slanten och med hjälp från bästa sjukgymnasten Dacke så har jag full rörlighet i min axel den 5 september. 19 september gör jag comeback och då naturligtvis ihop med Dacke, Wiström och Loobas.  Jag var rädd innan men sjukt nog känner jag ingen smärta alls men blir trött i axeln. 29 september blev nästa match. Som vanligt det här året så förlorade jag men det struntar jag i. Det viktigaste är att jag kan spela och mitt försvar är intakt. Drog dock en portes från forehand.

 

Oktober

Hamas attackerar Israel. Ny talman väljs i USA och deras skuldtak ser inte bra ut. Ev bottnade börsen ut här. Inflationen är på väg ner sakta men säkert. Covid börjar öka igen. Mattew Perry från vänner hittas död i sin pool och allas vår Lasse Berghagen går bort. Jag köper ett begagnat rack då mitt favorittrack spruckit. Jag anmäler mig till Finans-SM i padel. Åker till Skellefteå med barnen på höstlovet och får spela lite underbar padel där. Bland annat en väldigt trevlig americano på Norrland Padel.

November

Henrik Lundqvist blir invald i NHL:s Hockey Hall of fame. Riksbanken väljer att inte höja räntan vilket många trodde. Inflationen börjar hamna på en bättre nivå och även sänket Svenska kronan börjar stärkas vilket är sköt för alla resesugna svenskar. Henry Kissinger avlider, hade ingen koll på att han levde. Inder månaden med tre pass och kroppen känns hur bra somhelst. Den är några kilo tyngre men det får vi ta tag i nästa år. Fick äntligen ihop spel med Plåsterpappan. Skulle avslutat månaden med Finans SM i padel men åkte på Covid så fick tyvärr ställa in.

 

December

Trolltider gör comeback som julkalender. En hiss från Alimak rasar i Sundbyberg och 5 personer mister livet. Invasiva streptockocker ökar i Sverige och vi har blivt 75 miljoner fler på jorden än under 2022. SJ får problem inför jultrafiken och många avgångar ställs in. Sjukdomen tärde hårt på padelpappan men på lucia kunde jag göra comeback och vem passar bättre att göra det med än Loobas. Skön seger. Vi spelade kort därpå igen och då mot Löthman & Vennersten ( två legender inom Västerviks padel). Den matchen slutade oavgjort. Året är slut och inte så mycket padel som önskat. Spelandet har dalat i hela Västervik och efter skadan är det svårt att få till spel. Hamnar man utanför folks radar så är det svårt att komma in igen och få lira men hoppas att det blir bättre nästa år.

Gott Nytt år

/Padelpappan

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk