Nervöst - första tävlingen på två år!

Senast Padelpappan tävlade på riktigt var för två år sedan. Det gick inte bra. Anledningen var att han hade kört slut på sig dagen innan. Nu vågar han sig in i buren igen.

På lördag är det äntligen dags att få tävla lite. Viaplay Padel Open kommer till stan. Sist jag tävlade var 2018. Då spelade jag en turnering i Västervik ihop med plåsterpappan. Dagen innan körde jag 60 minuters PT med Andreas Ehrnvall som helt körde slut på mig.

På den tiden var kroppen inte van belastningen från padel, eftersom jag började att spela helt otränad. Fem matcher på en dag och den sista matchen orkade jag knappt genomföra. Några veckor senare det året så var jag i Uppsala och spelade ihop med Edin Dzemat. Det blev respass direkt.

Nu har det gått några år och suget att tävla har funnits där, men har inte blivit läge och jag har i sanningens namn inte haft någon partner att tävla med.

 

Här i Västervik har det inte varit så många tävlingar men nu är det äntligen dags för  Viaplay Padel Open. Så fort jag såg inbjudan så kände jag att denna måste jag spela. Frågan var ju bara med vem?

Jag och Tobias från Uppsala, som jag lärde känna på min padelresa i Spanien, hade pratat om att spela någon turnering ihop om det blev i Västervik med omnejd. Jag skickade ett meddelande direkt och underbart nog nappade han.

Jag och Tobias är rätt lika som personer och som padelspelare. Vi gillar att gräva djupt och rädda bollar. Dunka in stenhårda smashar är inte vår kopp the. Vi är dessutom båda bekväma i rollen som forehandspelare. Nu kommer jag att köra på backhand eftersom jag lirat där en del på slutet. Dags för Sveriges mest defensiva backhandspelare att leverera, alltså.

Mina returer lämnar väldigt mycket att önska men jag ska skicka över varenda serveretur.

 Ska Rmavbild 2020 09 10 Kl 151550Tävlingströjorna och lindor ligger redo.

I tävlingen är vi indelade i fyra olika grupper med sex lag i varje division. Här återfinns många spelare från Västervik men även från några städer runt omkring, vilket ska bli kul att möta. Varje grupp har sina klara favoriter. I grupp A är maskinerna bröderna Strömqvist favoriter, B-gruppen har tävlingens förmodade segrare Martin Swahn och Joakim Krook. De är Västerviks Vasqueez och Rocafort. Vi återfinns i C gruppen där min lunchpadelkompis Löthman ihop med hallägare Detterberg är favoriter.

Jag vet vilka de flesta andra i gruppen är men de jag inte känt igen har jag googlat upp. Vi ska kriga för att ge rejält med motstånd och förhoppningsvis ta oss vidare ur gruppen vilket är vårt första delmål.

 

Vi kommer alltså spela fem matcher på samma dag. Då kan det vara klokt att vila upp sig innan.

Jag och Tobias har inte spelat ihop på två år så vi behöver verkligen träna, dessutom behöver Tobias få känna på mattan och takhöjden. Vi kör 2,5 timme under fredag eftermiddag. Detta gör mig lite orolig då jag spelat rätt mycket på slutet och har börjat att känna att min axel är lite trött och att det ömmar lite i armbågen.

Padelmamman sa hemma i veckan att jag inte ska skada mig nu. ”Blir du borta en månad blir du bara deprimerad”, vilket förmodligen är helt sant.

 

En av anledningarna är att jag slutat med seriespel är att jag spänt mig så oerhört och underpresterat rejält när det verkligen gäller, vilket inte är bra. Jag hoppas att jag har mognat i mitt spel och huvud så att jag kan spela ut och ha roligt.  Men jag är lite nervös att det ska vara som förut.

Min form har varit väldigt god sista tiden men fick sig en törn sist jag spelade då jag och Loobas blev manglade igår. Nervositeten har kommit smygande och jag saknar en hel del i min backhandrepertoar, men jag får kompensera det med det jag är bra på. Fick besked igår att Tobias är i högform vilket känns väldigt lovande. I går packade jag fram tröjorna som jag räknar med att byta inför varje match, kollade så mina svettband och shorts var rena. Ska linda om racket ikväll så att det är nylindat. Tobias som spelar en hel del turneringar har nog koll på vad man bör ha att äta under den långa dagen som väntar. Resorb är framtaget.

Ska Rmavbild 2020 09 10 Kl 151649Tobias (till vänster) och Padelpappan lärde känna varandra på en resa till Spanien. Nu ska de tävla tillsammans.

Inför helgen finns en oro att vi inte kommer att spela bra och att min ömmande kropp ska börja ömma ännu mer. Jag tänker att under fredag kväll kommer jag och Tobias som är riktiga padelnördar att diskutera ihop oss hur vi ska spela och på vilket sätt vi som par ska spela för att det ska bli så bra som möjligt. Längtar tills fredag kväll då det ska ske och även lördagen då det ska tävlas.

Vilken lycka att få umgås med likasinnade en hel dag och bara njuta av padel dagen lång. Den kalla ölen efteråt kommer att smaka så otroligt gott. Sen att Tobias åker ända från Uppsala för att tävla ihop med mig är alldeles underbart.

Jag avslutar med några klassiska rader som jag ska peppa Tobias med inför lördagen:

”Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -

men det är vägen, som är mödan värd”

/Karin Boye

Jag återkommer med en rapport efter tävlingen.

Vamos!

//Padelpappan 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk