Allt det här vill jag utveckla 2021

Nej, det här året blir inte heller som Padelpappan hade tänkt. Men nu har han gjort en lista på allt han vill uppnå och vad han vill förbättra som padelspelare.

2021 var tänkt att bli ett riktigt höjdarår padelmässigt efter pandemiåret 2020.  Padelpappan skulle haft en egen turnering nere i Skåne under våren till förmån till Min Stora Dag. Jag skulle ha åkt till Spanien i maj och bott ihop med redaktör Håkansson. Har även ett samarbete på gång med en researrangör vilket skulle landa i en padelresa till framåt hösten. Men när omvärlden är som den är så får man göra det bästa av situationen och sätta nya mål. 

Till råga på allt så har padelmamman börjat träna några gånger i veckan vilket gör att möjligheterna för eget spel minskar vilket kan vara sunt. Innan jag tog min paus så körde jag nog 5-6 timmar i veckan. Nu är snittet lägre. Min paus har även lett till att jag under början av året nästan helt saknade förfrågningar om lir vilket kändes lite jobbigt. Jag är ju medveten om att jag kan boka upp en bana själv men jag är ju sån att jag inte önskar att planera in mitt spel så långt i förväg. Det gör att när jag ska boka in något så finns ju inga tider att tillgå. Som tur är så har jag kvar min söndagspadel kl19:30 som vi kört sedan maj förra året. Vi är samma fyra som avslutar helgen på bästa sätt. Det har varit min trygga livboj. Nu har dock padelmammans träningstider ändrats så nu tränar även hon söndagskvällar vilket lett att jag numer spelar varannan söndag. 

 

När året började så var jag en habil padelspelare som kunde hävda mig just under de bästa i Västervik men jag känner nu att jag många stunder kan spela med de bästa och då prestera. Tyvärr lider som jag många andra att när jag lirar mot de allra bästa så försöker jag spela för svårt och känner mig stressad. Framförallt när jag spelar i crossen mot kanske den främsta. Vi kan kalla honom Krook, känd från Viaplay Open. Hjärnan skriker spela mycket i mitten och inte i hörnet. Jag spelar i hörnet och ska försöka att utmana honom. Det går lika illa varje gång och jag blir så ägd. Genom att jag spelar i hörnet så ger jag honom för bra vinklar. Man blir ju lika glad varje gång som man får lira med de bästa men måste slappna av och ha roligt. Måste inse att jag blivit rätt så bra i padel ändå. Det har jag märkt av när jag spelar med och mot dem som jag lirade med i början. Tiden man får känns oändlig och slagen sitter som smäck där man vill. Socialpadel har det inte blivit mycket av sensaste året och det är nog faktiskt något jag ska göra mer 2021. Såna lir är också fantastiska och det är ju människorna i sporten man älskar.  Här kommer mina mål för 2021.

Ska Rmavbild 2021 04 01 Kl 160913 

Skaffa mig en volley

Min volley verkar ha blivit vida känd sedan jag körde ihop med Windahl och det även nämndes i Padel Mundo. Spelade förra veckan och då kom kommentaren att där kom padel mundo volleyn. Volleyn är ju inte bra men den har ändå blivit bättre även om stekpannan dyker upp nästan varje match och att jag på en del hårda bollar skickar tillbaka den högt i bakvägg. Jag tänker mig att lösningen är att fortsätta tänka på min volley. Jag har ju alltid varit bättre i teorin istället för i praktiken. Jag tror att jag med en bra volley kan komma rätt så långt. Lösningen här får bli att tänka mer på min rörelse och ta lektioner med någon bra tränare när restriktionerna lättar. Vill så gärna träna med Germa Schafer igen.

 

Parpadel

Padelmamman och jag spelade en hel del padel ihop förut och barnen var med i hallen. Nu går ju inte det och de kan inte vara hos mormor och morfar så längtar tills vi kan göra det igen. Jag ska tänka på att inte vara så coachande och släppa många bollar på henne.

 

Lära mig slå en Chiquita

Jag har ju en del slag i min arsenal men saknar tyvärr många slag och ett av de slag jag verkligen skulle vilja ha är droppen. Det slaget går sällan som jag tänkt mig och inser att det är ett väldigt nyttigt slag och när man får det emot sig så är det jobbigt att möta. Vet inte hur jag ska få till detta. Tips mottages tacksamt!

 

Inte hela tiden slå bollen cross när teorin är slå rakt

Har man spelat mycket mot mig så kan jag upplevas som en öppen bok. Jag älskar att smasha i vänster hörn fast jag borde slå mer i mitten… När jag står på nät och får slag från motståndarnas backhandsida så slår jag oftast en crossvolley och öppnar upp hela min partners vänstersida. Jag vet att jag ska slå den rakt eller i mitten men likt förbannat kommer en lite kort lös volley rakt i gapet på motståndaren.

 

Smasha i mitten

Ett ledord i min teoretiska sanning har varit att spela i mitten, mitten mitten men jag lyckas aldrig riktigt omsätta detta i praktiken. Jag har sagt till mig själv varje match senaste tiden att nu ska smashen sitta i mitten men 98% går i crossen mot hörnet. Varför lyckas jag inte överföra mina tankar till verklighet? Jag tror att det är för att jag vill vinna varje match så mycket.

 

Spela padel på flera orter

Loobas som med bor i Västervik gör mig så avundsjuk ibland. Han är ju lite tokig också men han spelar på olika hallar runt om i landet nästa varje helg. Tar med sig sonen och drar till Sundsvall en helg för att möta Studio Padel. Dryga 70 mil. Så tokig behöver jag inte bli men ett mål 2021 måste ju vara att komma ut och få spela i fler hallar och träffa ännu mer trevliga människor. Örebro, Stockholm med omnejd står på önskelistan. Hoppas även få till en Norrlandssemster i år så att jag spela i Luleå och Skellefteå igen. Här hemma möter man oftast samma personer så vore kul att vidga vyerna lite och spela med nytt folk.

 

Bli bättre taktiskt

Padel är ju lite som ett shackspel och eftersom jag inte har de bästa slagen i min verktygslåda men bra spring i benen och kanske en av de bästa lobbarna i Västervik tänker jag att om jag skulle förbättra mitt taktiska spel så kan jag nå ännu fler framgångar. En hjälp jag tänker jag kommer att nyttja är att snart kommer en ny streamingtjänst till stan och då kolla igenom mina matcher och ta mig tid till att analysera mitt spel. Jag tror mig även behöva någon form av teoretisk träning samt även få de signaler jag har i hjärnan att nå ut till mitt rack. Jag känner mig ändå helt ok i teorin men i en matchsituation är det oftast som bortblåst. 

 

Hålla mig frisk

Kanske det viktigaste i livet just nu. Corona härjar och man vet ju inte hur man drabbas. Sedan kan man drabbas av andra sjukdomar. En padelvän fick för ett tag sen ett tråkigt besked som förändrar dens padelliv och som kom som en blixt från klar himmel. Då blir man påmind om att livet är skört och kan förändras snabbt. Man är ju heller inte 20 längre så kroppen måste tas om hand bättre framöver. Uppvärmning innan drabbning och förebyggande träning står också på min lista inför detta år 2021.

 

Nu ska jag ta påsklov med familjen och ikväll vänta 90 min i Sveriges minsta padelhall. Glad påsk! Vamos  

//Padelpappan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk