Låt mig berätta om två stjärnor

Julia Gustafsson skriver om två partners, en som är så ofrivilligt rolig och en som är helt oförutsägbar. Vi får också veta om kvällen då hon höll på att hungra ihjäl i väntan på Lebron.

Hej padelvänner!  Hur är ert flöde på sociala medier dessa dagar? 

Mitt är:

USA 

USA

Att Stockholm har mer padelbana per kvadratmeter än asfalt. 

Padel

USA 

Någons bebis 

Jag satt faktiskt i godan ro på jobbet under en rast när jag såg en badmintonspelare i mitt flöde som påstod att ”padel var ett alternativ för badmintonspelare med kass reaktionsförmåga”. Ursäkta? HÅLL mitt kommunala kaffe! Jag avslutade nästan mitt mobilabonnemang. NÅGON MÅTTA får det vara: *avfölj*. 

 

Det har inte varit lätt att få till träning senaste tiden. För några veckor sedan bokade jag upp lite tider här och där en månad framåt i tiden - vilket man måste dessa dagar. (Öppet meddelande till samtliga läsare i Växjöområdet: Sluta boka mina tider mellan 18-21, tack på förhand!) Det svåra med sådana bokningar, som man bokar långt i förväg, är när oväntade saker och måsten dyker upp och man tvingas avboka och blir utan träning. Men, jag fick mig en helg i mitt underbara Halmstad!

 

För att få bästa möjliga sparring på damsidan krävs det att jag söker mig mot Västkusten, där flest tävlingsaktiva damer befinner sig. 

Det finns flera anledningar till att min kärlek för Halmstad är stor. Kanske är det alla luncher på Söderpiren, kanske är det umgänget utöver padeln med Halmstadlaget eller är det Halmstadbornas oförmåga att uttala R och istället betona vokalerna? ”Hur vill du ha kaffet?” ”Gääääna, svaaaaatt!”. 

Jag brukar bli hånad för min egen dialekt men låt mig bara förtydliga: 

Jag är från Växjö, Småland.

Avstånd till Halmstad: 130 kilometer

Avstånd i dialekt: Oändligt.

 

Hur som haver; min helg i Halmstad! 

När jag pendlar brukar det vara perfekt att trycka ihop flera pass på samma dag så att man kan åka hemåt igen på kvällen. Utöver Robert Von Scheele och Smilla Hoo spelade jag även med Eva Berg och Ann Roslund. Båda spelar för Halmstad Padel Club. 

Låt mig berätta lite om dessa stjärnor, båda tillhörande Halmstads SM-lag:

 Ska Rmavbild 2021 01 17 Kl 193323Julia med Ann Roslund.

Ann Roslund:

Det finns ingen som är så omedvetet rolig som Ann. Vi förstår varandra väldigt bra då även Ann pratar ofiltrerat och mycket i affektion. Vi kan driva rätt hårt med varandra men väl på banan är det krig! En vinnarskalle av rang - liksom hennes volleyspel. 

Ann tycker att tjusningen med padel är kombinationen mellan tanke och kraft som antingen träffar glas och/eller ett oförutsägbart galler. Det bidrar till många långa bolldueller, skratt och tappade hakor, för både partner och motstånd, över bollar man egentligen inte borde kunna ta men ändå lyckas med.

Första gången jag träffade Ann var under en tävling i Växjö för flera år sedan - Ann var redan då rutinerad i sporten. Back in the days spelade jag på backhandsidan (skratta inte) och jag minns att jag fick Ann i crossen under en match. Det finns ingen, utöver Sofia Arvidsson, som har en så farlig dubbelfattad backhand, som Ann. Som att krocka med en buss! Jag blev: livrädd. Där och då bestämde jag mig; ”det får bli forehandsidan hädanefter”. Ann Roslund, mina damer och herrar, skälet till varför min backhandkarriär var kort - men intensiv!

Anns bästa prestation är en 5:e plats i Lag-EM 2017.

 Ska Rmavbild 2021 01 17 Kl 193329

Eva Berg och Julia.

Eva Berg:

Denna före detta innebandyspelare drog nytta av sin bollkänsla för att istället börja svinga slag från padelbanans backhandsida. Alla som mött Eva i padel vet att man får passa gallret i varenda boll Eva snuddar. Där kommer bollar med olika skruv och i olika kraft. 

Eva, som person, är väldigt oförutsägbar, helt beroende på vilket humör hon är på. Antingen bjuder hon på ”lunch” i form av en kladdkaka som hon smygit med i padelväskan under en gemvila - eller så skriker hon på mig att hålla avstånd på grund av ”PINSAM” i ett nattsvart Göteborg när jag kör slalom bakom på en kickbike. 

Jag blir varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på en players dinner under tävlingen Helsingborg Padel Open 2020. Eva och jag vann lördagens alla matcher och gick vidare till semi 08.00 dagen därpå. Världsstjärnorna Ortega, Lebron och Galan var där för att sällskapa. Jag minns att middagen skulle serveras 21.00 men att den blev fördröjd till 23.00 för att invänta dessa stjärnor. Jag var RASANDE (som ett resultat av den ofrivilliga svält jag utsattes för). Stackars Eva försökte lugna och erbjöd tuggummi i hopp om att jag inte skulle göra en scen. ”Men Eva, det är PRINCIPEN. Man kan inte VÄNTA med mat”. 22.45 var jag påväg ut ur restaurangen för att hitta närmsta mack när plötsligt Lebron stod framför mig. ”Ready food?” På knackig spansk-engelska. ”SI YES VAMOS” sa jag, som förstod att maten äntligen var serverad. Jag gick nästan igenom Lebron för att skynda mig in i matsalen och efter förrätten landat i magen förstod jag att detta bemötande kanske inte riktigt var enligt kutym. Vi skrattade en del åt det 02.00 när vi rullade hemåt från restaurangen. Vi förlorade dessvärre semin i en lång 3-setare. Eva beklagade vår förlust med att det ”måste vaaaatt den där jäkla fööööödinkeeen igååå”. 

Evas främsta padelprestation var guldet i Lag-SM 2019, där hon och Rebecca Nielsen vann två matcher tillsammans.

 

Studio Padel streamade ett ”Anniversary Game” för att fira sin 1 års dag. Sofia Arvidsson och Antonette Andersson spelade tillsammans mot Amanda Girdo och Anna Åkerberg. Riktigt skoj att se Sofia göra comeback på padelbanan, starkare än någonsin! Vilken fysik! Antonette är otroligt säker med knappt en handfull missar under hela matchen och visar på farliga volleys mot motståndarnas hörn och fötter. Starka Amanda och Anna låg under med 0-3 i första set men hämtade sig sedan med bravur och vann matchen. Dammatchen hade tittarrekord och slog även herrmatchens tittarsiffror. Bara det är en seger för hela padelsverige. Intresset att se damerna spela växer sig större och utgör en god anledning till varför spelscheman, stream och vinstpengar ALLTID ska vara lika mellan damer och herrar - utöver alla uppenbara anledningar. Det går inte längre att gömma sig bakom ”men intresset för herrarna är större” längre. 

 

Ni får jättegärna kommentera och ställa frågor i DM om det är något särskilt ni vill ha svar på eller önskar att jag lyfter i bloggen. Inspirera mig så ger jag svar i ett framtida blogginlägg. 

 

Ta hand om er!

Julia Gustafsson

@Gustavssonjulia 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk