”Hallå Patty! Jag kommer smälla på allt i morgon! Ta med hjälm!”

Lag-SM har avverkats och Jula Gustafsson lämnar, i vanlig ordning, en högst personlig rapport - som även innehåller reaktionerna på att Carolina Navarro ska spela SM.

När jag var yngre försökte jag alltid imponera genom att visa hur vig och stark jag var. Mitt skryt idag visar sig mer genom kommentarer som ”Tänk! Jag inte knaprat en värktablett på två dagar”.  Hur kroppen mår? Sådär. Mitt bäcken är mer skevt än prispengsfördelningen i APT. Låt säga att jag och min massör delar ett väldigt speciellt band efter månader av knådande av rumpa, höftböjare och ljumskar. The things I do för att undvika nödslakt.

 

Lag-SM utspelade sig i helgen och finalisterna var egentligen inte alltför otippade. Göteborgs damer stod stadiga tävlingen igenom trots motstånd som PDL med Girdo i spetsen och Padel Crew med Jarlskog och Skymberg. Det måste vara något med dricksvattnet i Göteborg då majoriteten av landslagsdamerna tycks ha hamnat på ett och samma ställe.

Systrarna Ho - två stjärnor som Julia vill hylla lite extra.

Det fanns väl egentligen ingen ”lätt” grupp att hamna i men låt säga att Halmstad hade oturen att hamna med både de som vann (Göteborgs PC) och Padel United Club Sthlm som kom 3:a. Halmstad som levde på gamla meriter efter att bland annat Sofia Arvidsson, Rebecca Nielsen och Sandra Andersson tagit pallplats 2019 och sedan lämnat klubben, hade en tuff helg. Såklart är tidigare nämndas förräderi något vi ofta påminner dem om och såklart gör det att Halmstads lag inte alls är lika starkt som det en gång var. Dock finns det två stjärnor i laget jag vill hylla: systrarna Ho. Som spelade flest matcher och gjorde starkast resultat.

 

Rebecca "Judas" Nielsen lovade att avlossa bössan ordentligt.

Redan 22.00 kvällen innan tävlingen tog fart fick jag hetsmeddelanden från Göteborgs Rebecca (Judas) Nielsen;

”Hallå Patty! Jag kommer smälla på allt imorgon! Ta med hjälm!”

Jag försöker, så ofta jag kan, övertala mig själv om att mitt smeknamn beror på att min spelstil är så lik Patty Llaguno men tyvärr ersatte det mitt vanliga namn i samband med att Rebecca kom åt mina bröst i en hjärtlig kram under SPT Skurup. Nog om det! Man hatar ju INTE en taggad Rebecca Nielsen ändå, Sveriges kanske GOASTE (läs: klämmigaste) padeldam. Jag, medveten om att jag inte skulle hinna delta i mötet mot Göteborg som inleddes redan fredag lunch, kunde opåverkad hetsa tillbaka. ”Kom då!”

Dagen efter golvade Göteborg oss (och alla andra i gruppen) med 3-0 (Skrattar bäst som skrattar sist). Såklart ska hon få säga några väl valda ord kring helgen och nalkande SM;

Vad tror du är Göteborgs framgångskoncept?

- Framgångskonceptet tror jag är att vi har tränat 1-2 pass/vecka sedan februari, något som gjort oss väldigt samspelta och känner varandra bra. Vi har snurrat runt mycket under träningarna och låtit alla spela med alla, sen är det såklart en fördel att de flesta i laget har tävlat mycket tillsammans. 

Hur ser ert träningsupplägg ut?

- Vi tränar 1,5 timme/v för tillfället tillsammans med Linus Frost som är vår tränare.

Vem ska du spela SM med?

- Alexandra Andersson! Vi skulle ha spelat SM tillsammans för tre år sedan men då lyckades hon dra korsbandet två veckor innan. Det är jättekul att hon är tillbaka på banan, hon har spelat mycket och verkligen utvecklats som spelare. Jag är riktigt avundsjuk på att hon kan träna och spela tillsammans med sin mamma på så hög nivå!

Vad tycker du om Navarros anmälan till SM?

- Jag blev såklart förvånad när jag upptäckte detta. Det mest spännande är ju om någon ens kommer våga utmana henne i crossen eller om motståndet kommer sätta henne i kylskåpet och frysa ut henne! 

Göteborgs segrande lag i lag-SM. 

En annan storspelade som imponerade på mig i helgen var vänsterhänta Karolina Söör som jag fick fightas med i crossen under en av helgens matcher. Karolina spelade med Evelina Hennigor och jag tillsammans med Ella Ho.

Vi hade 5-4 i första set men sen la Karro och Evelina i ännu en växel och körde över oss till sista gemet var spelat. Dock var det en av helgens mer roliga matcher – i mitt tycke. Söör, som numera är bosatt i Göteborg som Buisness Development & Event Manager på Bon Padel, blir inget dåligt tillskott till Göteborgs redan starka damlag (om så är fallet) – oavsett är det en stor förlust för Padel Of Sweden.

 

Det visade sig att Navarros anmälan skulle bli den stora snackisen under helgens lag-SM. Eller ja, det var dels det tillsammans med testo-klubben Göteborgs herrlag och Douglas Rutgersson som ekade innanför PDL Ängelholms hallväggar.

 

Snackisen, Navarro, är såklart välkommen till SM för min del. Åtminstone så länge hon inte hamnar på min och Smilla Hos sida av spelträdet. Om så är fallet så är det jag som ropar ”BOJKOTT! BOJKOTT! BOJKOTT!” i hopp om att resterande damer ska göra mig sällskap. En så kallad ”Windahl”. Ni kommer läsa mer om detta i vårt gemensamma brev på sociala medier. Stay tuned!

Ta hand om er!

Julia Gustafsson

@gustavssonjulia

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk