Efter en evighet får jag äntligen tävla igen

Det har krävts diverse streamingtjänster för att kunna följa padeln. Men nu får Julia Gustafsson och många andra göra det som spelare igen. Snacka om att hon har längtat.

Det har varit några stressiga veckor vad gäller alla olika tävlingsarrangörer som bestämt sig för att lägga alla tävlingar parallellt och med olika streamnigtjänster. FIP:en, WPT:n, SPT:s och stressigare blir det i och med dubbla EM följt av ett Eurofinans Invitational och America VS Europe i Båstad. Vi kan alltså sätta en snubbe på månen men inte ha en och samma streamingtjänst för att samla all padel? Ett life-hack som uppstod i en hetsig diskussion kring just detta var att dejta i hopp om att få ett ex:s inlogg till varje streamingtjänst - och nu, efter en tids reflektion, hyllar jag faktiskt det konceptet helt. Det är nästan billigare att vara på plats. Och snart, hörni; kan vi faktiskt vara det också.

 

För egen del börjar mitt tävlingsstreamande gå mot sitt slut i hopp om att själv istället kunna delta. Jag och min partner, Sara Annvik, har bestämt oss för att ge nästa SPT ett försök! Det känns såklart extra speciellt att den dessutom blir på “hemmaplan” i vackra Vilshärad!

En utomhusturnering som förhoppningsvis kommer ge folkfesten och minglet en chans till comeback precis som på den gamla goda tiden (LUGN NU, det är ingen som har glömt covid). Som ni många vet är det en helt annan sport att spela padel utomhus. Solen och vinden brukar utgöra mångas ursäkt till varför de inte spelar på topp.

Jag däremot har inget emot att behöva kisa eller planera lobbarna efter planhalva MEN det har visat sig att värmen är min akilles häl. Jag är uppenbart definitionen av prägling när min kropp rent av kapitulerar efter en tids högre värme. Jag SKÄMS. Jag har redan planerat att köpa en klimakterie-fläkt (läs: liten portabel fläkt) som jag ska bära i ett senilsnöre runt halsen. Just när jag trodde jag hade nått rock bottom visade det sig att det finns en källare också. Nu kanske ni tror att jag är mer av en vinter-människa? Absolut inte, jag maxar gärna mina rättigheter som svensk och klagar likväl på kylan när den kommer också.

 

Svensk ranking har väl aldrig varit mer suspekt än vad den är nu. Den avslöjar absolut ingenting om nuvarande status på de svenska tävlande i och med att den är orörd sedan ett år tillbaka. De som har tävlat har fått avundsvärt mycket tävlingsvana – men inga poäng annat än för SPT-race till WPT wildcards. Detta gör att det är väldigt många duktiga spelare som inte ens är välkomna att spela många tävilngar, det kommer därför dröja ett tag innan rankingen är relativt rättvis och verkligen visar på den spets som formats i Sverige under de senaste åren. Jag förstår frustrationen hos de som ännu inte gett sig in i tävlingssvängen och vars enda chans att komma med i en tävling är att hitta en partner vars poäng de kan snylta på. Innan coronan vet jag också att det fanns en poäng-lucka mellan A-klass och B-klass som gjorde att de som inte hade nog poäng att delta i A också hade för mycket poäng för att delta i B? Det känns som att det enda förbundet tar beslut om i dagsläget är juniorfrågor men även senior-tävlandet kan vara en god idé att se igenom om den ska vara fortsatt attraktiv att växa in i som junior och för de många nya tävlande.

Med risk för att jag har sagt något som sabbar min egen framtida ranking men som jag brukar säga: är jag inte en del av lösningen får jag nöja mig vid att vara en del av problemet. I´m honestly just happy to be a part of something these days!

Ta hand om er!

Julia Gustafsson

@gustavssonjulia

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk