WPT:s huvudturnering känns nära nu

Två månader i Spanien har förändrat Windahl som spelare. Nu känner han sig mogen på ett helt annat sätt - och redo att nå det där jäkla målet: att nå WPT:s huvudturnering.

Ja vilken resa det blev. Två låååånga månader i Spanien. Shit vilken erfarenhet det har blivit. Inte alla stunder man har gillat men mycket utav det. Känner själv att jag hittat ett annat tänk på banan. Även fast man länge har känt vad man ska göra och hur, är det inte alltid självklart när man väl står på banan och ska göra det. Det är nog det jag har känt att allt eftersom känt av hur matchen bör spelas. Inte alls kopplat till individuell prestation utan mer ur ett taktiskt perspektiv. Vad svarar vi med för taktik när de drar fram sina kort osv.

 

Grejer jag egentligen har hört massvis med gånger förut och speciellt av Andreas Johansson men det tar sin tid innan man känner det. Att man kommer på det ”själv”, utan att någon påpekar det. För mig är det stora kliv och det har jag känt själv.

 

Känslan när man åker till Sverige nu efter två månader är väldigt nedbruten. Fast nedbruten på så sätt att man har kämpat och slitit både fysiskt men framförallt mentalt och presterat. Resultaten ur mina ögon är helt klart godkänt men det viktigaste är ändå att jag åker hem med en tanke att ”Fasen, huvudturneringen är inte långt borta”. Jag vet att min nivå räcker, det hela handlar om att vi som lag kan få ut det tillsammans. Ingen kommer vinna matcher själv. Sätta taktiken, samspelet och tycka det är jävligt roligt att tävla, det är nyckeln. 

Precis det känner jag kan hända när som.

 

Har varit mycket tävlingar och resor de senaste. Många glömmer nog bort (inklusive mig själv) att resorna tar på kroppen enormt mycket speciellt när man har rest under en längre period. Madrid-marbella-valladolid-valencia-marbella (igen) - Madrid (Igen). Allt detta resande och tävlande blev väldigt mycket enklare tack vare min vackrare hälft Emma som varit med hela tiden. 

 

EM-veckan var helt brutalt rolig. Vilken lagsammanhållning och vilket krig vi bjöd på. Individuellt gör jag en av mina bästa veckor någonsin. Att förlora en match på hela veckan är något jag ger mig en klapp på ryggen för. Men nu är det dags att ta nytt sikte på kommande turneringar. 

 Ska Rmavbild 2021 07 22 Kl 074936

Där fanns en tanke att spela Fiskbäckkils tävling också men dessvärre såg jag ingen chans att spela, då jag verkligen behövde den tiden till att vila. Nu väntar det Euro Finans och Amerika vs Europa SAMMA vecka. Den infon jag har fått till mig när det gäller matcher, uppställning och upplägget. JÄVLAR vad roligt det ska bli. Jag får inte säga något ännu men kan ni vara där bör ni verkligen tar er tiden. 

Jag är extremt taggad över vad som kommer hända. Känner att jag är i bra form och jag tror verkligen detta kan sätta allt jag kan på prov. Efter sena hektiska vecka väntar Malaga WPT tillsammans med Maty Marina. Han har gett 100% klartecken idag.

 

Ska verkligen bli riktigt roligt att fortsätta tävla. Jag trivs väldigt bra just nu och då kommer jag bli farlig. En längre vila efter Malaga då WPT har lite uppehåll och sen blir det en långkörare igen. Då kommer man ner med en helt annan mentalitet än förra gången. 

Hörs snart igen

DW

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk