Man behöver inte avsluta med hård kick varje gång

Daniel Windahl har fått mycket beröm för sitt spel i Örebro. I sin blogg reflekterar han över hur han själv upplevde helgen och hur han allt mer börjar lita på sitt nya spel.

Första turneringen för året är avslutad och givetvis sitter man här med en hel del tankar och reflektioner. Man visste inte alls vart det här skulle sluta, inte hur det skulle vara att tävla, inte hur arrangörsskapet skulle bli. Man visste inte mycket mer än att det skulle bli väldigt roligt att få tävla igen.

 

Efter den här helgen tog jag ändå med mig väldigt mycket positivt och saker jag kommer fortsätta tänka på.

Arrangörsskapet var för det första riktigt bra. Inte mycket folk hallen, mat till alla spelare, HÖG nivå på streamen och allt var väldigt professionellt. Jag gillade det skarpt faktiskt. Stor tumme upp där.

 

Går vi över till det som man kanske tänker på mest, spelet och tänningen. Mycket positivt. Vi fick svänga matcher, vi fick leda en match från start till slut och vi hade på det stora hela mycket att ta med oss.

Sen är jag helt övertygad om att det kommer bli bättre, säsongen har ju bara börjat.

 

Men personligen fick jag känna på en liten del av självförtroendet i mitt ”nya” spel. Lita på min fysik, snabbhet och mentala nivå. Känner själv att jag hittat något stort inom mig som jag vill utforska. Jag kände mig trygg på banan hela helgen även om det inte gick hela vägen. Det är det första jag tar med mig. 

I spelet behöver man inte alltid avsluta med en hård kick varje gång. 

Samtliga slag kändes okej eller bra. Men det jag måste bli bättre på är att variera mer och hjälpa partnern på ett bättre sätt. Vad exakt vill jag helst inte avslöja men helt enkelt bli en bättre partner. Men rent spelmässigt tyckte jag individuellt sätt höll en bra nivå men flera saker att förbättra. Har fortfarande för mycket misstag och dumma beslut men helt klart ett stort steg i rätt riktning.

 

Tycker Calle kämpade som fan i helgen. Han kanske inte kände den bästa känslan han har haft men shit vad han slet. Vi försökte tillsammans göra allting så bra vi kunde och för att vara första turneringen tycker jag det var klart godkänt. 

Vi laddar om till nästa SPT, dock väntar tuff träning inför första Madrid WPT i april. WPT är det vi också kommer lägga fokus på detta året. I slutändan är det där vi vill lyckas. 

Även om det ligger ett WC i potten av SPT till huvudturneringen i Malmö WPT så känns det inte helt rätt att prioritera bort 3-4 WPTs för den saken. Där är jag i min tanke. SPT håller en hög klass men att WPT kvalen håller högre kan vi nog alla hålla med om.

 

Sen har jag stora planer i mina tankar och utmaningar. 2021 tror och hoppas jag blir ett riktigt bra år.

 

Hörs snart igen

DW out

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk