Efter EM byter jag partner på WPT

Daniel Windahl är supertaggad och tror på medalj i EM. Sedan är det dags att byta partner på WPT. I stället för Calle Knutsson väntar nu en rutinerad spanjor.

En månad har gått sedan vi kom till Spanien. Det har varit upp och ner. Eller snarare ner - och sen upp. Jäklar vilken berg-och-dalbana det har varit. Började med att köra rehab för att vara redo inför Marbella och Valladolid Master. Hoppade både Santander WPT och Gran Canaria FIP för jag inte kände mig 100%.

När det var över och jag äntligen kunde träna som vanligt och tävla igen var det enorm glädje. Galet hur det där kan påverka ens sätt att tänka. Med skada är det en fråga man ställer konstant ”När ska det vara över?”. När man väl kommer tillbaka känner man ju en sån oerhörd glädje. Det är där jag befinner mig nu. 

 

Jag kände mycket glädje i Valladolid tävlingen för att jag kunde ställa upp och känna mig 100% i kroppen. Var nog också därför jag och Calle tog en av våra största vinster i första omgången och gjorde jobbet som ett lag. Jag kunde hjälpa Calle och vice versa. Det kändes väldigt bra.

Nu när EM stundar tror jag det blir ännu bättre. Jag känner verkligen hur tända alla är och vilket jobb alla är beredda på att göra. Ska bli enormt roligt. Vi samlas idag 24 juni och har några träningar tillsammans innan det är dags för ett nordiskt möte mot Danmark. Lördag 26e juni, klockan 18:30 drar kvalet till EM igång. Med flera flaggor och tutor inköpta ska vi nog se till att vi ska prestera som bäst och känna enormt stöttande. 

Jag tror verkligen vi kan slå Frankrike och Italien som enligt mig är de länder som jag (och många andra) vill möta. De matcherna vill vi ha. Vi vill utmana. Frågar ni mig tror jag att Sverige definitivt har en bra chans att ta medalj. Med den kvaliteten vi har i laget och allt vi har förbättrat, går jag in med den tron. 

 Ska Rmavbild 2021 06 24 Kl 181635Calle Knutsson har varit Dannes partner på WPT och förblir det även på andra tävlingar. De båda kommer även i fortsättningen att resa och stötta varandra.

Det känns även otroligt roligt att bevakningen på EM tas på så stort allvar. Padelfeber åker dit, Padeldirekt och Padel Alto också. Padel-television ska sända. Jag tror och hoppas på enormt stöd. EM blir verkligen något utöver det vanliga och som jag idag känner är ett av årets höjdpunkter. Lagmatcher har alltid legat mig varmt om hjärtat i tennisen. Alltid känts sån glädje och därför tror jag också att jag och alla andra kan prestera på topp.

Ska Rmavbild 2021 06 24 Kl 181721Maty Marina har varit en maindrawspelare, men har lidit av en skada. Nu vill han ta sig tillbaka och har valt Daniel Windahl till sin partner.

Efter EM blir det direkt iväg till Valencia WPT. Här kommer väll en förändring att ske i form utav partnerbyte. Jag kommer att spela med Matias ”Maty” Marina. En kille som har varit skadad under en längre period och som tidigare varit en Previa/Main draw  spelare. Hans nivå av både kunskap, erfarenhet och spelnivå är väldigt hög. Min förhoppning är att kunna ta till sig så mycket som möjligt. Jag tror definitivt att vi har bra chans att gå långt om vi hittar vårt spel. Vi har lärt känna varandra tidigare när jag varit i madrid. Nu kom frågan upp och jag kände att det vore roligt att testa. Samtidigt som jag och Calle tycker det är viktigt att testa med andra spelare för oss själva men också oss som par i framtiden. Vi har ett stundande exempelvis SM senare i år. Vi tog ett väldigt okomplicerat beslut och tyckte det var nyttigt för båda. Men oavsett reser vi tillsammans och hjälper varandra vilket är viktigt hur vi än vrider på det.

 

Där har vi känslorna och som sagt det är spännande tider vi går mot. 

Nu tar vi sikte på EM.

//DW

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk