Det är ett riktigt bra lag vi möter

Årets första FIP-turnering väntar. Daniel Windahl och Calle Knutsson är ute efter revansch efter misslyckandet i Madrid - men har fått en tuff lottning.

Vi har fått vara i WPT-djungeln ett tag nu. Det är ju precis så som man minns den. Mycket vamos, alla tar för sig och alla är redo att kriga. Detta gäller även träning. 

M3-akademien var stället vi vände oss till i Madrid för vår träning. Där är det alltid en väldigt stor grupp med spelare. Från Lebron/Galan till 15-åriga talanger. Alla är där och har samma mål ”att lyckas” på den ledande touren som i dagsläget är WPT.

Oftast mycket spelövningar och matchsituationer. Att köra korgar med runt 20 spelare är lite svårt.

 

Madrid WPT blev ju dessvärre inget långvarigt för Sveriges del. Det finns så mycket vi kan förbättra. Att träna i perfekta förhållanden har också sina nackdelar. Att träna på olika banor med låg/hög takhöjd och mjuka/hårda bollar, fasen vad viktigt det är. Att kunna anpassa sig efter det och göra det bra. Vara jobbig helt enkelt. Inte bjuda på misstag oavsett om bollen studsar fel eller om du så hade en ”fis på tvären”. Inga misstag helt enkelt!

 

Alicante är vårt hem nu. Ett par träningsdagar innan vår andra turnering som blir en FIP-turnering i Alicante. En ”undertour” till WPT. I FIP:s turneringar kan du tjäna in WPT poäng + att topp 30 i världen inte får ställa upp. Det handlar inte om många poäng men oavsett ett steg mot WPT.

Första omgången i huvudturneringen ställs vi mot Salvador Oria (WPT 72) och José David Sanchez (WPT 86). Ett riktigt tufft motstånd som absolut håller hög previaklass. Oria var inne i huvudturneringen förra veckan i Madrid WPT. Min förhoppning är de underskattar oss och kanske börjar på hälarna. Kan vi prestera och göra en bra match är jag helt övertygad om att vi kan skaka om dem. Det är ett bra par vi möter men långt ifrån omöjliga. Den här tävlingen avgörs utomhus. Sedan går vi åter inomhus då det är dags för att kvala till Alicantes WPT. Bara det lär man sig mycket av. Ibland spela ute och ibland spela inne. Det får inte ta allt för lång tid att spela in sig.

 

Andréas är med oss nu här i Alicante tillsammans med kamerafantasten Johan. Det ska bli skönt att ha någon coach som känner oss både på och utanför banan. Tror det kommer bli en viktig pusselbit hela det här året.

Sen väntar jag in i det sista med att bekräfta andra grejer som jag förhoppningsvis får klartecken på snart.

Vi hörs snart igen, padelfantaster.

 

DW out

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk