Vi borde verkligen gå samman och hjälpas åt

Livet som ägare till en padelhall har fått Anna Lo Backgården att reflektera över olika saker - som att man inte bara borde se till sin egen hall.

Nu var det länge sedan jag skrev något. Inte för att jag inte har något att säga utan därför att jag känner mig kluven till vad jag ska skriva. Idag driver jag en egen hall,  JA Padel, tillsammans med Jonas Persson och har fått en helt ny vinkel att se på hela livet/cirkusen runt sporten.

Det jag förr öppet kunde ha åsikter om är idag inte lika lätt. För var går gränsen mellan vad jag själv personligen tycker och vad som är bra för vår hall. Allt man säger nu tolkas av våra kunder. Förr var jag en glad amatör som tyckte en massa. Idag är jag hallägare och är det något jag lärt mig så är det att inte tycka så mycket. Idag är tillgången till alla padelhallar så stor att man inte kan ta någon förgivet. Minsta lilla som inte passar "Nisse" gör att han enkelt bara byter hall. Så är vår verklighet och det är kanske sunt för det tvingar oss hallägare att steppa upp. Men var går gränsen på sunt beteende och ren idioti? Är det ok att komma till en ny hall och på stående fot bestämma sig för att den hallen inte är något för mig? Eller tvärt om för den delen, kan man efter ett besök bestämma sig för att det är här jag hör hemma och det är här jag vill spela? 

 

Vi kämpar dagligen med att fylla våra banor och för att lyckas med det har vi de här första månaderna som vi varit igång provat oss fram. Handlar det om vilka aktiviteter vi har, hur viktig är takhöjden, bryr sig folk om att vi fräschat upp i hallen, vad spelar det för roll att vi är på plats 24/7? Vad vill folk ha? Handlar allt när vi drar det till sin spets bara om priset? 

 

Vi har som sagt provat oss fram och priset är absolut en viktig del men när vi sen har benat ut det hela och folk förstår att det kostar 7.50 kr/person mer hos oss än hos en del av våra konkurrenter så blir det ganska tydligt att priset inte är det avgörande för varför man väljer att spela i den hall man väljer. 

 

Förr hoppade alla runt i de hallar där det fanns någon ledig bana. Idag kan man välja mycket mer fritt och vi har förstått att många hallar består av en "kärna" spelare som alltid är lojala och trogna oavsett vad man gör. Den "kärnan" är på både gott och ont Jag tror att alla hallar måste ha den för att bygga vidare på sin verksamhet men den skrämmer också bort en hel del andra spelare.

De som inte ingår i "kärnan" väljer gärna bort oss då de känner sig utanför och inte får den plats de behöver. Att de själv utgör denna "kärnan" i en annan hall kanske man inte alltid tänker på, men så är det.

Vi spelare jobbar i grupp och vi har våra egna små nätverk som cirkulerar runt för att till sist landa i den hall där vi får mest plats. Så tror jag att det fungerar för alla såväl spelare som hallar. Så den stora frågan för oss som driver hall är ju hur vi ska göra för att bli mer tillgängliga för alla? Att vi är medvetna om problemet ser jag som ett bra första steg men för att kliva vidare i den här frågan måste vi kanske bli mer samarbetsvilliga mellan hallarna.

Jag tror att vi privata aktörer måste jobba mer över gränserna och inte se vår egen hall som den enda rätta. Nej, tvärt om, låt oss se på våra hallar som en inrättning för alla där vi tillsammans  kan skapa roligheter och hjälpas åt att fånga upp våra kunders behov. Kanske är det så att vi är sjukt starka på herrsidan men svagare på damsidan. Då finns det garanterat någon annan hall i vårt närområde som har samma problem fast tvärt om. Låt oss då öppna upp våra nätverk så vi hallar kan jobba tillsammans. 

 

Så tänker vi på J A Padel och vår dröm är att alla privata aktörer runt oss skulle bilda ett gemensamt nätverk där vi hjälpts åt med att nyttja våra kompetenser. Vi är duktiga på träning och vi är bra på sociala medier. Låt oss erbjuda den tjänsten till någon annan hall som sen i gengäld kan hjälpa oss med företag och sälj eller vad det nu kan va som är deras styrkor. Vi borde verkligen gå samman och hjälpas åt. 

 

Vi tillsammans med många andra privata aktörer vill vara det lokala gatuköket runt hörnet, Burger King och McDonalds som är centralstyrda har allt detta jag efterlyser centralt. Låt dem fortsätta med det men fundera en extra gång nästa gång du ska handla din burgare, vill du gynna de lokala gatuköken eller vill du gynna någon av de stora kedjorna? 

//Anna

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk