Mitt padelår 2021- från Biffen till Marrero

Ett padelår är intensivt för de flesta av oss. Anna Lo Backgården är inte något undantag där. Här sammanfattar hon sitt år som gick - månad för månad.

Här följer en liten årskrönika av Anna Lo Backgårdens padelår.
Januari
Inleder året med en träning tillsammans med Biffen. Får sanningen släng i ansiktet utan omsvep - ”Du kommer aldrig lära dig att spela tekniskt rätt men ge det tid. Idag är du i alla fall det närmaste padel du någonsin varit”
Får avbryta vår match då Paquito spelar på banan bredvid och tjatar om en bild 🙂 
Februari
Spelar mängde av mix matcher och vi håller sams. Kan hänga ihop med att det går bra. Somliga matcher ligger där dessutom en hel del prestige i och de vinner vi!
Ska Rmavbild 2021 12 29 Kl 084534
Mars
Bokar biljetter till kommande WPT i Malmö. Sjukt nöjd över chansen att få förhandsboka och få riktigt bra platser. Nu börjar väntan…
April
Hänger i soffan framför tv:n all ledig tid då jag inte jobbar eller spelar själv. Det svämmar över av padel på tv och man vill ju inte missa något. Mitt störta problem den här månaden är att komma ihåg att vända mig i soffan för att inte riskera liggsår :-)
Maj
Står för mitt livs vändning i en match. Vi förlorar första set med 1-6. Ligger sen under med 2-5 och är i princip redo att gratulera motståndaran till vinsten…Men man ska aldrig ge upp och vi vänder det där hopplösa underläget till vinst i andra med 7-5 och sen tar vi hem sista set och går av plan som segrare. En match jag plockat fram i minnet många gånger under året då det gått emot en. Det går att vända ett hopplöst underläge och matchen är inte över förrän sista bollen är spelad!
Sveriges första padelbok (Padel, historiken-spelet-profilerna av Håkansson)  dimper ner i min brevlåda och jag lusläser den på en dag. 
Ska Rmavbild 2021 12 29 Kl 084400
Söker nytt jobb - Får det inte - Dottern säger: ”Det vore perfekt för dig, men det är inte din dröm”. Tänk så rätt hon hade. Jag tror på att allt har en mening och vad meningen med detta beslutet var fick jag veta någon månad senare…
Juni
Ordet MOMENTUM upprepas i alla tv sändningar 1000 gånger om. Plötsligt går det inte att prata padel utan att berätta om hur momentum svängde och det är inte bara de på tv som snappat upp ordet. Nej, frågar man någon i hallen hemma hur matchen gick kan man mycket väl få till svar att de var bra med men att momentum tyvärr svängde. 
Juli
Spelar padel ute och konstaterar åter igen att padel ute är en helt annan sport och att den sporten har jag inte lärt mig. Ger det en chans till men nej, jag behärskar inte padel ute. Det må vara varmt, vindstilla och underbart med friskt luft men det är inget för mig. Tro mig, i framtiden kommer vi att ha dubbla mästerskap i padel både inne och ute precis som man har i friidrott, det är jag säker på. 
Besöker Båstad och får tyvärr se hur mycket av America vs Europe regnar bort. Men det var sjukt trevligt när det inte regnade. 
Anmäler mig till en C tävling men blir uppflyttad och får spela min livs första B tävling. Förlorar första matchen men sen vinner vi i platen så in på mitt CV glider nu snabbt en notering om att jag vunnit en match i en B tävling. Check på den ✔️
Augusti
Meningen med att jag inte fick jobbet jag sökte i maj får nu en förklaring. Jag börjar jobba som hallchef på L9 Padel Court och det är som att jag hittat hem. L9 är helt perfekt för mig och jag smälter in där som om jag redan tillhört inventarierna i flera år. Allt är super, kunde inte bli bättre! 
Fotograferar mitt sista bröllop och lägger sen kameran på hyllan  för gott (hoppas och tror jag).
Får möta Hanna Knutsson och lyckas ta ett par game 
Ska Rmavbild 2021 12 29 Kl 084457
Blev delägare i en padelhall.
September
Blir antagen till Padel Crew Academy med Miguel Yanguas och får äntligen ingå i en träningsgrupp. Som jag har längtat!!!
Vinner mix serien på L9 Padel Court med mannen. Grym insatts som absolut ingen hade trott på för ett år sedan. 
Blir seedad i en tävling för första gången. Känns som att mycket i mitt padeliv går framåt just nu. 
Lämnar ett märke till förmån för ett annat. Har första märket och alla inblandade där att tacka för mycket ❤ Att ni såg ett värde i lilla mig, en nobody inom padel men med en vilja av stål tackar jag verkligen för. Det har öppnat dörrar för mig som varit värdefulla och nu när jag går vidare med nytt märke vill jag att ni ska veta att ert engagemang och er uppbackning kommer alltid värma i hjärtat. Men ibland måste man dela på sig för att komma vidare. 
Ska Rmavbild 2021 12 29 Kl 084514
Miguel Yanguas.
Oktober
Vi köper lägenhet i Spanien. Vad gör man inte för att utveckla mitt spel ,-)
November
Spelar min första ”stora” tävling, SPT i Skurup där vi fick känna på hur det är att var stjärna. Vi fick inte börja spela förrän glasen var putsade, vilket gjordes mellan varje match. Kändes stort för oss, lite som att få vara proffs för en dag. Även denna tävling blev vi uppflyttade från C till B så kanske är det nu jag ska börja planera mitt mål för 2022 om att bli en stabil B spelare….
Köper in mig i L9 Padel Court och kan nu stoltsera med orden ”jag är delägare i en padelhall”
WPT kommer till Malmö och vi får följa hela tävlingen på plats. 
Ska Rmavbild 2021 12 29 Kl 084549
December
Jag firar 3 år som padelspelare.  Deltar på ett event i Sthlm till förmån för de hemlösa och får träffa Marta Marrero. 
Får spela med Hanna Knutsson och gå av plan som segrare. Kan va att de E de som inte gick av plan lika nöjda;-)
Ska Rmavbild 2021 12 29 Kl 084606
Året inleddes med en träning tillsammans med Biffen och därför känns det extra skoj att också få avsluta det tillsammans med honom. Men denna gången handlar det inte om träning utan vi ska spela en mixmatch ihop. När man öppnar sin mobil och läser ett meddelande från Biffen med orden ”sugen på en mixmatch med mig” är det inte bara svårt att tacka nej utan det är också svårt att tolka det som något annat än att jag faktiskt tagit enorma kliv i min utveckling. För ett år sedan hade jag aldrig fått den frågan men nu fick jag det. Hur gick det då? Ja, som så mycket annat det här året kom tyvärr Corona emellan och matchen blev inställd. Men frågan om jag vill spela en match med Biffen ligger kvar i ett sms i mobilen. Kanske borde skriva ut och rama in den. Man vet ju aldrig om den kommer igen 🙂 
2021 - Ja, vad ska jag säga? Ord som shit, wow, herre gud, jag fattar inte och det är otroligt räcker liksom inte till. Det här året har varit magiskt och det bästa av allt är att jag vet att jag har många fler padelrelaterade grejer på gång inför 2022. 
Padel is a lifestyle and I love it!
//Anna

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk