Det fullständigt kokar i padel-Skåne!

Anna känner verkligen av den padelmania som råder i södra Skåne dessa tider. Hon spelade själv SPT i Skurup, som sedan snabbt övergick till WPT-veckan.

Nu är det padelfest på hög nivå. Det inte bara bubblar utan fullständigt kokar i PadelSkåne! 

Först SPT i Skurup som jag glatt anmälde mig till i C klass. Men åter igen blev uppflyttad till B. Kanske dags för mig att ta klivet över nu och våga tro på att jag faktiskt är en B spelare… Arrangörerna envisas ju med att flytta upp mig 🙈 Men nej, där är jag inte än. Men precis som förra gången är det bara att anta utmaningen och kriga på. Första matchen gick bra och vi vann 6-2 6-2. Här kan man tro att vi hoppat jämfota av lycka och skrikit ut vår glädje. Vi vann en match i B klassen!!! Men nej, paret vi mötte hade fått samma resa som vi, det vill säga att de anmält sig i C men också blivit uppflyttade så det var inga större glädjescener utan mer ett samlat ”ok, check på den nu väntar den stora utmaningen, ett riktigt B lag”

 

Matchen går igång och vi kommer in i den riktigt bra. Vi spelar en drömpadel (utifrån våra förutsättningar) och går upp i ledning. Vi har 5-1 i första set och förstår inte vad som händer? Här drabbas vi dessvärre av nervositet och tankar som  att ”vi kan ju ta detta” kommer in. Tror att vi blir lite tagna av vetskapen att vi faktiskt är påväg att vinna första set och det är livsfarligt, att börja tänk. Vi förlorar nästa game och sen rinner det iväg och till sist förlorar vi 5-7. I andra set är vi bra med men även där blir det förlust, 4-6. 

 

Kollar man på matchen i stort så gör vi en jättebra match men att inte lyckas stänga ett set när man leder med 5-1 är naturligtvis irriterande. Men jag känner att vi är förlåtna. Att stå upp så bra och kriga på i en match där motståndarna verkligen är bättre kan man inte säga så mycket om. De var bättre och vann helt rättvist! Min personliga känsla som jag tar med mig är att vi i alla fall stundtals var där och nosade. 

 

Jag nämnde i början att det kokar i padelSkåne och det gäller verkligen på alla plan. Inför våra matcher putsades glasen innan vi fick gå in på plan. Hallå, hur proffsigt är inte det? Nya bollar och nyputsade glas i kombination med sändningar från Padel Television (ja inte just vår match men de var där och sände från andra banor). Hela inramningen i Skurup var grym för att inte tala om stämningen när Christoffer ”Top Gun” Persson och John Larsson mötte Brunström och Andersson inför fulla läktare. Här snackar vi rock and roll och fest. Hallen kokade, publiken jublade och musiken strömmade ut genom högtalarna mellan seten. 

Att få vara en del av denna fest är häftigt och när sen SPT:n går över och blir en WPT kval- tävling får man nypa sig i armen. Vad är det egentligen som händer i lilla Skurup?

* 1967 myntade en lärare på Skurups Folkhögskola en slogan som absolut kommer till sin rätt i dessa dagar ”WHEN IN EUROPE DON´T MISS SKURUP

När jag skrev texten ovan såg jag fram emot en onsdag fylld med svenskar och jag hoppades och önskade innerligt att någon av våra svenskar skulle chocka oss totalt och göra något historiskt. Jag precis som många andra satt klistrade framför Håkanssons underbara fulstream och höll tummarna. Helt sjukt att jag tillsammans med över 1000 andra följde detta via en livesändning på Instagram. Inte för en sekund funderade jag på vinklar, ljudupptagning och allt det där andra man kan gnälla på i vanliga fall när man tittar på padel på tv. Nej, här satt jag med min mobil i handen och var vara galet nöjd över det grymma jobb Håkansson gjorde för att tillgodose mig och många andras padelabstinens. Tack 🙏🏻 

Nu blev det ingen chock eller skräll (även om Simon och Caye var nära) för svenskarna men shit vilken upplevelse för alla inblandade bara att få kliva in på arena och att få uppleva allt detta på hemmaplan. 
Att alla de stora stjärnorna varit i Skurup och spelat/tränat och nu fyller Malmö med sin glans är på gränsen till overkligt…

 

Tack för mig, VI SES PÅ WPT! 

(hur cool är inte den meningen, vi ses på WPT

 /Anna

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk