Windahls drömmatch i morgon på CC

I morgon kväll smäller det. På centercourten ställs Daniel Windahl mot stjärnorna Juan Lebron och Martin Di Nenno.

Det går undan på Premier Padel-touren. Sista bollen i Rotterdam är knappt inslagen innan cirkusen nu dragit vidare till Valladolid för en P2-turnering. Det innebär färre rankingpoäng och även färre lag som går direkt in i huvudturneringen.

I och med att de största världsstjärnorna valt att spela denna turnering är det extremt tufft att komma in där. Egentligen skulle Windahl och Javier Valdes ha kvalat, men de lyckades vinna en blixtturnering som genererade ett wild card, vilket innebär att de även denna gång kliver rakt in i maindraw.

Innan Rotterdamtävlingen hanns det med en blixturnering där förstapriset var ett wild card till Valladolid. Windahl och Valdes slog Rodrigo Coello och Boris Castro i finalen.

Och där väntar onekligen rafflande motstånd direkt.

Windahl och Valdes får äran att spela morgondagens sista match på centercourten och motståndet blir alltså Juan Lebron och Martin Di Nenno. Ett nykomponerat lag som världen fortfarande undrar hur bra det är.

I sin första tävling, P2 i Finland, blev det slutseger. I tävlingen efter blev det semifinal i Madrid. Men nu senast i Rotterdam åkte de ut redan i åttondelen mot Leo Augsburger och Alex Chozas.

Det blir hur som helst ett enormt svårt prov för Windahl och Valdes som haft en trevande start på sitt samarbete.

I Madrid vann de en match, men i Rotterdam blev det respass direkt mot kvallaget Fede Mourino och Marc Quilez. De letar fortfarande efter hur de ska få ut det bästa tänkbara av sitt spel.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk