Windahl och Solano vidare efter stark vändning

Tack vare en riktigt stark vändning är Windahl och Solano vidare i Argentinas Premier Padel.

Daniel Windahl var tillbaka med sin ordinarie partner José Solano när touren tagit sig till Mar Del Plata i Argentina.

Eftersom det nu åter handlar om en P1 var Windahl och Solano direktkvalificerade för huvudturneringen och i första omgången väntade Mario Ortega och José Sanchez – på pappret ett väldigt jämbördigt motstånd.

Och det blev också en riktig batalj där Windahl och Solano förlorade första set med 4-6 efter att ha tappat ett sent break.

Men i andra set fick de med sig breaket till 3-2 och kunde sedan hålla undan hela vägen.

Tredje set började riktigt bra där Windahl säkrade ett break genom att springa ut ur buren och på ett väldigt elegant sätt lägga in bollen otagbart in i nätet. Och i gamet därefter lyckades han och Solano vända 0-40 i egen serve.

Det som verkligen såg ut som att bli matchavgörande var när de lyckades få ett dubbelbreak fram till 4-1 tack vare att Sanchez slog ett dubbelfel vid ställningen 30-40,  något som verkligen inte är vanligt på den här nivån, särskilt inte i avgörande lägen. 

Men Sanchez och Ortega vägrade ge upp. De bröt ti llbaka till 2-4, höll serve till 3-4 och hade dessutom breakboll till 4-4. Men då lyckades Windahl och Solano hålla ihop spelet och ordna de viktiga poängen fram till 5-3.

Då hände nästa märkliga grej. Windahl var så säker på att motståndarnas volley var ute att han stannade spelet och krävde videogranskning. Men repriserna visade att den var ganska klart inne, vilket innebar 30-0.

Vid 5-4 fick Solano chansen att serva hem matchen som då hade pågått i en bit över två timmar. Via en forehandvolley fickade Windahl matchboll vid 40-30 och kunde sedan lura Sanchez med en smart fake.

Windahl gjorde ingen toppenprestation. Tvärtom såg det ut som att han spelade med någon form av smärta som var hämmande. 

I nästa omgång väntar elfteseedade Edu Alonso och Alejandro Arroyo - ett roligt och spektakulärt par som är bra, men absolut inte oslagbara.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk