Vidare i Mexiko - härlig vändning i vinden

Äventyret i Mexiko såg ut att bli kortvarigt Daniel Windahl och José Solano. De blev i dubbel bemärkelse bortblåsta av banan. Men som så många gånger tidigare hade de förmågan att hitta en väg ut.

Windahl och Solano ställdes i första omgången mot Antonio Luque och José Gonzalez i minst sagt svåra förhållanden. Solen stod hög, det var varmt och det blåste lömska kastvindar på sidobanan.

Detta var något som motståndarna hanterade klart mycket bättre i första set som susade iväg. Det tog bara 26 minuter innan det stod 1-6 till motståndarna.

I det andra setet försökte Windahl och Solano att ta det lugnare och hitta en rytm i blåsten. De fick verkligen kämpa mot både sina egna psyken och yttre omständigheter. Men tack vare det började de med att hålla sina egna servegames i andra set och kunde med stor möda hålla undan till 4-3.

Då kom plötsligt första breaket för Windahl och Solano – dessutom blankt – och plötsligt spelade de helt felfritt. De vann volleydueller, hittade droppar, väntade på rätt smashar och Solano kunde tack vare det serva hem andra set. Även det gamet blankt.

I det avgörande setet hade det mentala läget helt förflyttats. Nu var det plötsligt motståndarna som var frustrerade och visade dåligt kroppsspråk, samtidigt som Windahl och Solano hade bra kemi i laget. Breaket kom omgående till 1-0, även om det skulle krävas hela sex breakbollar för att kriga hem det.

Det blev ett för hårt mentalt slag för motståndarna, som efter det rasade ihop. Windahl och Solano kunde hålla sin egen serve och sedan fixa ytterligare ett break fram till 3-0.

Då bad motståndarna om en paus för medicinsk behandling, vilket är ganska vanligt när man känner att man är helt på väg ut ur en match. Det gav också 0-30 i Windahls serve, men efter det var både han och Solano urstarka och tog fyra raka poäng fram till 4-0.

Showen fortsatte med nytt break fram till 5-0, men när Solano skulle serva hem matchen blev det lite svenskt övermod när laget kämpat sig fram till matchboll, vilket gav ett break tillbaka.

Men någon fara för en vändning var det aldrig. Windahl fixade ny matchboll i gamet efter med en magisk volley och sedan kunde de stänga butiken.

Det är tredje Premier Padel-tävlingen i rad som Windahl och Solano vinner första omgången.

I andra omgången väntar nu Fede Chingotto och Momo Gonzalez. Normalt sett ett stort underläge på förhand, men eftersom Chingotto och Gonzalez ska separera vet man aldrig hur det påverkar deras spel.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk