Vasquez kan lägga ner sin internationella satsning: "Har inte råd"

Simon Vasquez överväger att lägga ner sin internationella satsning. Han har helt enkelt inte råd, som det ser ut. Det avslöjar han i podcasten ”Proffset och jag”.

Padeln i Sverige befinner sig i tuffa tider, något som alla känner av – även våra allra bästa spelare.

Till och med Simon Vasquez märker att han helt enkelt inte har råd att göra den satsning han gjort de senaste åren, delvis på grund av att Premier Padel-touren ser ut att bli betydligt dyrare än WPT.

- Bara flyg och hotell till de fyra första tävlingarna kommer kosta cirka 70 000 kronor, säger Vasquez i podden ”Proffset och jag” som han har tillsammans med Patric Persson.

Enligt Vasquez måste du spela i princip alla Premier Padel för att kunna hävda dig på rankingen. Och att bara spela FIP-tävlingar ser han ingen större mening med.

- Du spelar FIP-tävlingar för att ta dig in till Premier Padel. Kan du inte spela Premier Padel blir FIP blir bara ett slöseri med pengar.

Vasquez säger att en internationell satsning kräver en buget på minst 800 000 kronor och i nuläget har han bara 39 procent täckt.

- Det kan bli så att jag bara spelar i Sverige. I padel är det allt eller inget. Du måste spela alla Premier Padel, annars har du ingen chans att få en okej ranking. Jag vet inte hur andra spelare får ihop det, men jag är inte ens nära.

I podden berättar Vasquez även att det just nu inte finns någon förbundskapten för svenska herrlandslaget.

- Förbundet har inte förlängt ännu med Jonas Björkman och vi spelare undrar vad som händer.

Lyssna på hela avsnittet.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk