Vasquez: Jag fick frågan att spela i Moskva av mitt eget fack

Simon Vasquez fick själv frågan att spela i Moskva. Han lockades med att få allt betalt och höga prispengar. Men han valde att avstå – och han är starkt kritisk till de spelare som åkte dit. ”Det är därför padel aldrig blir som andra sporter”, säger han.

Tidigare i dag publicerade Padelfeber en krönika om att ett gäng spanska och argentinska spelare valt att åka och spela en internationell turnering i Moskva.

Många läsare har upprörts. Men även svenska toppspelare.

Viktor Stjern är en spelare som är upprörd över vad som händer inom padeln.

- I alla andra sporter hade den egna sporten, utövare och publik, tvingat fram åtgärder nu. Sponsorkontrakt med spelarna hade rivits. Spelarnas förbund hade brännmärkts om de inte agerat. Detta måste bara få konsekvenser för spelarna.

Men i padel fungerar det precis tvärtom. Simon Vasquez avslöjar att det i själva verket var spelarfacket PPA som gick ut med en fråga till sina medlemmar om att åka till Moskva. 

- Jag fick i alla fall frågan därifrån. Vi skulle få allt betalt. Resa och hotell. Dessutom var prispengarna stora. Men jag valde att avstå.

Vad tycker du om att få en sådan fråga från ditt eget spelarfack?

- Det är förjävligt.

Vad är din åsikt om att flera spelare valde att åka till Moskva?

- De som nappade säljer sig själva. Och det är skälet till därför padel aldrig kommer att bli som andra sporter.

Viktor Stjern hoppas att spelarnas medverkan i Moskva ska få konsekvenser.

- Jag har ännu inte sett en enda reaktion från någon spelare på sociala medier. Men att detta ens behöver diskuteras är bortom allt förstånd. Det finns ju liksom inte två sidor av det här myntet.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk