Sju starka skäl till att följa helgens FIP

Är Amanda Girdo bättre än någonsin? Hur bra ska Adam Axelsson spela med sitt sexkantiga racket? Här är tio skäl till varför ni absolut bör följa FIP Rise i Göteborg.

Man kan säga att tävlingssäsongen tjuvstartar lite. Normalt är det här en period då elitspelarna tränar ner sig på gymmen – vilket också är skälet till att vi i helgen inte får se vare sig Daniel Windahl eller Simon Vasquez.

Men resten av Sverigeeliten kommer till start tillsammans med en många riktigt bra internationella lag, vilket gör tävlingen högintressant. Vi kommer redan nu att få en fingervisning av vad 2024 har att erbjuda.

 

1) Amanda Girdo avslutade 2023 på ett minst sagt imponerande sätt och om hon inleder 2024 på samma nivå finns all anledning att tro att det här blir hennes mest framgångsrika säsong hittills. I helgen är hon toppseedad tillsammans med dansk/spanjorska Carla Rodriguez och det blir väldigt spännande att se om de direkt kan ta en FIP-titel.

 

2) Adam Axelsson. Ja, det finns två skäl till att den här tävlingen är så otroligt intressant när det gäller vårt stora padellöfte. Dels ska han para ihop med Daniel Appelgren för första gången och det är en konstellation som ”på pappret” är perfekt. Det är två spelare som båda gillar att vårda bollen och att spela om poängen med bollsäkerhet och strategi.

Dessutom blir Axelsson den förste att spela med Stigas nya Cybershape-racket. Och även om ett racket bara är ett racket så lovar jag att det är många som kommer att följa det med extra stor spänning i helgen.

Paret har dessutom en lottning som gör att de absolut kan gå långt om de får spelet att stämma.

 

3) Linus Frost och Albin Olsson ska också spela sin första tävling tillsammans. Sedan återstår att se om det blir några fler. Resultatet i helgen lär bli en stor indikator på det. Kan dessa två resliga herrar få ihop en helhet i sitt spel borde det kunna bli riktigt bra.

Lottningen är tuff. Redan i andra omgången väntar det tredjeseedade laget Pineda/Garcia.

 

4) Stockholms stoltheter. Äntligen håller vår huvudstad på att fram riktigt bra egna elitspelare. Max Björkman och Mathias Gavelin är verkligen spelare att hålla ögonen på och det ska vi naturligtvis göra redan i helgen. Björkman spelar i par med duktige Milton Jonsson medans Gavelin parar ihop med Isak Bäckman. Bäckman/Gavelin ställs omgående mot de mer rutinerade svenskarna Stjern/Figueroa.

 

5) Linnea Björk och Ajla Behram. De var ett stort utropstecken tillsammans förra säsongen, vilket ledde till både SPT-titel och wild card till WPT i Malmö. Nu inleder de även 2024 tillsammans och de har fått en bra lottning, vilket mycket väl kan ge en kvartsfinal mot andraseedade fransoserna Touly/Giner.

 

6) Baharak Soleymani/Anna Åkerberg. Än en gång parar dessa tjejer ihop och det blir såklart väldigt spännande att se hur bra Åkerberg kan spela nu när hon har fått en hel del bra träning i kroppen. ”Barre” vet vi hur bra hon var under 2023 – vilket gör denna start intressant.

Överlever paret första omgången väntar fjärdeseedade Dubins/Santos Domingos, vilket vore ett riktigt roligt test.

 

7) Hami Golestan och Johan Brunström. Senaste de typ pratade med varandra var de nära att börja bråka på banan på SPT – vilket ledde till att Golestan diskades. Nu ska de för första gången någonsin para ihop. Det blir hetluft direkt då tredjeseedade spanjorerna Garcia/Pineda väntar – och ointressant blir det definitivt inte.

 

Tävlingen inleds i morgon och sänds under hela helgen på Youtube via Studio Padel.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk