Riktigt fin skalp av Axelsson och Släryd i Frankrike

Adam Axelsson och Willy Släryd tog en riktigt fin skalp i kvalet till FIP Gold i Lyon. De besegrade Maxime Moreau och Julien Seurin.

Släryd och Axelsson fick en riktigt tuff lottning i kvalet. Seurin och Moreau håller fransk landslagsklass och är sjätteseedade i kvalet.

Och det blev en brutalt tuff och underbar match som gick hela vägen till tiebreak i avgörande set.

Där skaffade sig Axelsson och Släryd en bra start, men fransoserna kom ikapp och sedan följdes lagen åt. 3-3 blev 4-4. Men då kom svenskarnas ryck. Axelsson tog fram storsmashen och bar laget fram till 7-4 i tiebreaket.

En intressant detalj är att Axelsson och Släryd tidigare under säsongen mötte just Seurin på en FIP i Göteborg och var chanslösa, trots att han då spelade med en svagare partner.

Även i nästan om gång i kvalet väntar franskt motstånd i Francois Authier och Norman Sanchez. En på pappret klart lättare uppgift. Men för att ta sig in i huvudturneringen lär det även krävas en seger över kvalets förstaseedade lag Marcos Cordoba och Pepe Aliaga.

Daniel Windahl och Javier Valdes samt Simon Vasquez och Alvaro Montiel är direktkvalificerade till huvudturneringen som startar senare i veckan.

Se lottning här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk