Paquito och Lebron nära ett nytt fiasko

Konstprojektet Paquito och Lebron går vidare. De var extremt nära att åka ut redan i sin första match i Rom, men lyckades på något sätt reda ut situationen.

Än så länge har samarbetet mellan Paquito Navarro och Juan Lebron blivit en enda stor missräkning. Deras skilda spelstilar har inte varit lätta att få ihop och resultaten har varit mediokra.

Men med lite vila i kroppen och med tävlingar i Europa hoppades laget på en rejäl nystart i Roms major.

Det var dock nära ännu ett platt fall mot Pablo Garcia och Denis Perino, rankade 84 och 49. 

Spelet såg dessutom riktigt dåligt ut. Mängder av missar, håglöst kroppsspråk och ängsliga slag overheads, något som Perino och Garcia utnyttjade genom att så ofta de kunde skicka upp riktigt höga lobbar.

En sak som är uppseendeväckande är att Lebron hela säsongen blivit utkontrad när han försökt gå för sin smash. Han och Paquito har i var och varannan match smashat klart sämre än sina motståndare. Att de inte ens lyckas under de extremt snabba förhållanden som råder i Rom är anmärkningsvärt.

I tredje set var Paquito och Lebron bara två poäng ifrån förlust och vid ledning 6-5 i avgörande set låg de under med 0-40. Men en dryg minut av fokus och klass gjorde att laget kunde krångla sig ur underläget och till sist vinna matchen.

Frågan alla väntar på är om Paquito och Lebron kommer att få sitt spel att flyta. Fortsätter det på den här nivån är frågan om en splittring hetare än någonsin. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk