Nya parets SM-succé: slog ut de förstaseedade

Vilket succépar. För allra första gången tävlar Douglas Rutgersson och Daniel Appelgren ihop. Då slår de ut förstaseedade laget och tar sig till semifinal på SM.

Anledningen till att Rutgersson och Appelgren parar ihop i SM är att de liksom blev över när de övriga landslagsspelarna bestämde sig för vem som ska spela med vem.

Albin Olsson valde Linus Frost.

Adam Axelssons val blev Willy Släryd.

Då blev det naturligt för Appelgren och Rutgersson att prova lyckan tillsammans.

Och det var verkligligen ett lyckat drag.

De har haft en trevande väg fram till kvartsfinalen på SM. Men när det väl gällde höjde de sin nivå betänkligt.

I kvarten fick de möta Albin Olsson och Linus Frost – två spelare som de känner utan och innan, vilket gjorde att de visste exakt hur de skulle sätta sin taktik.

Det blev väldigt många höga lobbar mot Frost, som fick slita hårt med overhead och volley. Olsson hade problem när han väl ville kliva in och ta plats.

Framför allt Appelgren kan sin forne (och blivande) partner Frost utantill och kunde med tålamod och smarta slag bygga lägen för den mer hårtslående Rutgersson. Ofta med sin raka overhead ner i Frosts hörn.

De gick fram till 6-3, 5-1 och såg oövervinneliga ut. Men då återstod det här med att stänga en match och det visade sig bli problematiskt. 5-1 blev 5-4. Då var det dags för Appelgren att försöka serva hem platsen i semifinalen. 

Och då visade de mental styrka och kunde fixa 6-4 utan någon dramatik alls.

Och det kan bära ännu längre för Rutgersson och Appelgren. I semifinalen får de gälla som favoriter mot vinnarna av Stjern/Persson och Figueroa/Fors.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk