Nobbar Premier Padel - tjänar stora belopp i Libanon

De största stjärnorna nobbar Frankrikes Premier Padel. I stället åker några av dem till Libanan för att tjäna stora pengar på uppvisningsspel.

Det är första gången det händer att de största namnen väljer att helt enkelt inte ställa upp i en Premier Padel-tävling. Men när P2 i Bordeaux drar igång så är det utan de fyra bästa herrparen.

De verkar ha pratat ihop sig om att göra gemensam sak och stå över tävlingen som drar igång med kval i helgen.

Arturo Coello och Agustin Tapia saknas. Likaså Ale Galan och Fede Chingotto. Även Paquito Navarro och Juan Lebron står över. Och det gör även Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno.

Paquito och Lebron åker istället till Beirut i Libanon för att möta Tapia och Coello i en uppvisningsmatch och enligt uppgifter får de fyra spelarna riktigt stora pengar för att göra det.

Matchen ska spelas på lördag i den stora basketarenan Nouhad Naufal Stadium i Beirut. 

På kort sikt innebär det att Fernando Belasteguin och Juan Tello blir förstaseedade i Frankrike och att helt nya lag de facto får chansen att vinna.

Men vad betyder det på sikt? Kommer stjärnorna att välja att stå över fler Premier Padel-tävlingar av kategorin P2? Och hur påverkar det i så fall lusten att arrangera sådana?

Bland annat ska Sverige ha en P2-tävling i höst – om den nu blir av. Ännu har arrangörerna varit helt tysta och har inte ens kommunicerat ut vilken stad tävlingen är tänkt att äga rum i.

Fyra svenskar finns med i Frankrikes P2.

Daniel Windahl och José Solano når direkt huvudturneringen.
Simon Vasquez och Alvaro Montiel får kvala.

Det får dessutom Daniel Appelgren göra som har anmält sig med spanjoren Miguel Gonzalez.

I damklassen ska Amanda Girdo kvala i par med spanjorskan Ana Varo Ramos.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk